Sorting by

×

Kihez, mihez lehet védelemért fordulni..? – “….föl kéne szabadulni már”

A járvány teremtette helyzetet szégyentelenül kihasználja a “kormány”: minden ok megvolna ahhoz, hogy tiltakozó tömegek legyenek folyamatosan az utcán, ám “veszélyhelyzet” van, s erre hivatkozhat a hatalom és ellenzéke is…”föl kéne szabadulni már”!

Üveggyöngyökkel “etetik”, tüzes vízzel itatják “a magyar embereket

Vajon várható-e demokratikus kibontakozás “választás” eredményeképpen abban az országban, ahol a parlamenti “választást” – minden komolyan vehető társadalmi ellenállás nélkül! – letagadhatatlanul náci mintájú “népszavazással” együtt tarthatják meg..? Üveggyöngyökkel etetik, tüzes vízzel itatják “a magyar embereket”: vigyorgó “képviselők” adnak ingyen krumplit, 40 centiméteres kilátóhoz hasonlítható dolgokat avatnak naponta, “nemzetileg”, sőt, “nemzetikeresztényileg”; a Kedves Vezető mímelt gondterheltségtől vigyorogva “küzdött a nyugdijasokért” – és láss csodát: győzött…

Igyekeznek mindent elzabrálni, “biztonságba helyezni”, amihez csak hozzáférnek: MTA domesztikálása, szétverése,a CEU elkergetése, egyetemeink “örök időkre” szólóan fideszes kézbe juttatása, kínai egyetem megvásárlása, dupla-tripla áron a klasszikus példák.

“….föl kéne szabadulni már”

De bárhová nézünk, államilag szervezett szabadrablás nyomait látjuk mindenütt – s mindez nem elegendő, hogy kitessék: föl kéne szabadulni már (József Attila: Hazám)… Mintha hitetlenül ugyan, de csodára várna a társadalom valamennyire ép értelmű, többé-kevésbé tisztességes része is.

Az ingyen krumpli, a pálinka, az Orbán töltötte kolbász(kerítés), a Németh Szilárd főzte pacal…

“Párás büdösség-felhő lep bennünket el.”

(József Attila: Munkások)

S hogy mindez működjön, folyamatosan gondoskodik a hatalom gyűlölhető ellenségről: írók, színészek, zenészek, filozófusok, cigányok, zsidók, libsikből lett libernyákok, brüsszeliták, migráncsok, Kun Béla-, Szamuely-utód baloldal: van választék, s mindegyik fölidézi a többit.

A párás büdösség-felhőben a gyűlölködés olcsó kéjét kínálja a hatalom, miközben a maga szándékaival, bűneivel vádolja ellenfeleit.

S kihez forduljon az ember védelemért..?

Az alkotmányt védelmező szervek régóta nem működnek: a legfőbb ügyészről beszélni sem érdemes, a Kúria döntései nem az ügytől, hanem az eljáró tanács összetételétől, kijelölésétől függnek; az “alkotmánybíróság” nem a láthatatlanná tett alkotmányt, hanem a hatalmat védi, zöld utat adva minden pártállami aljasságnak…

Mindegyiknek alkalma, hatásköre lehetett volna az új aljasság, az új, az LMBTQ-közösség és a közösségen kívüli, rejtőzködésre kényszerített emberek elleni uszítás miatt (is) eljárni: egyik sem tette. Pedig a hatalom, úgy tűnik, a “választást” a “gyermekvédelem”, a pedofilokkal együtt emlegetett brüsszelita “LMBTQ-lobbi”, a nemváltó óvodások otromba, bornírt hazugságába akarja fojtani.

Az uszítás elsődleges célpontjai, az oktatási intézmények hallgatnak… Pedig ez az uszítás kifejezetten náci mintájú – de úgy látszik, a Soros-plakátokkal az ilyesmihez hozzászoktatták, illetve megfélemlítették a társadalom nagy részét.

A “választás” előtt a “kormány” erősíti a brüsszelező, de a többi célpontot is fölidéző, gyermekvédelminek hazudott hecckampányt. Rogán megígérte, s ilyesmiben hihetünk neki… Pedig ha csak egy pillantást vetünk a kormányfüggő mediára, az eddigi uszítástól is elborzadhatunk.

Csak megismételhetem korábbi kérdésemet

Vajon várható-e demokratikus kibontakozás “választás” eredményeképpen abban az országban, ahol a parlamenti “választást” – minden komolyan vehető társadalmi ellenállás nélkül! – letagadhatatlanul náci mintájú “népszavazással” együtt tarthatják meg..?

Nagyon nehéz ebben hinni.

Kapcsolódó

föl kéne

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.