Iskolaőr, kijelölt önkéntes? —  Rendőréknél nincs kecmec!

Kedden jelentette az ORFK, hogy Július 23-ig 1182-en jelentkeztek az iskolaőr képzésre, akik megfelelnek “rövid, de komplex” gyorstalpaló után munkába is állhatnak. Ennek némileg ellentmondani látszik egy Facebook bejegyzés…..

Az ORFK tájékoztatójából az is kiderült, hogy

ha olyan 65 év alatti egykori rendőrök jelentkeznek iskolaőrnek, akik szolgálati járandóságban részesülnek, nem kell tartaniuk attól, hogy az iskolaőri fizetés (vidéken bruttó 220 ezer, a fővárosban bruttó 230 ezer forint) miatt felfüggesztik a járandóság folyósítását, azt az iskolaőri bér mellett továbbra is kapni fogják.

Igen, de…..

A Zsaruellátó közösségi oldalán érdekes bejegyzést találtunk! Egy aktív rendőr -érthető módon neve említése nélkül- az alábbit jelezte:

“Ma volt a Teve utcában az Iskolaőri munkával kapcsolatos tájékoztató. Az önkéntes alapon hírdetett munkára való invitálás már most úgy zajlott,

úgy gondoljuk te alkalmas lennél, 9 órára legyél ott.

Mivel sem a nyugdíjasok, sem a rendőrök és így haladtak tovább, nem vállalták, így eljutottak a munkavállalókhoz.

A tájékoztató során TÖBBSZÖR kihangsúlyozták, amennyiben határidőre nem lesz meg a megfelelő létszám, ami 35+7 fő a tartalékosokkal együtt, abban az esetben megszűnik az önkéntes jelleg és kijelőlnek embereket, akiknek el kell látniuk ezt a feladatot, mivel hétfőn kezdődik a továbbképzés.

Úgy látszik már a munkavállalói állományt sem szeretnék megtartani.

Az, hogy kötelezzenek engem egy olyan munkakörre , amit én nem szeretnék elvállalni, több mint felháborító, főként nőként.

Tegyem ki magam olyan veszélyhelyzetnek, amit nem szeretnék, igen csak undorító. Ma már tanárokat késelnek, vernek meg, mi történne egy szinte védtelen nővel? Miért ne vállalja az, aki ezt vállalni szeretné? Nem is értem ezt az egészet.”

Az ügy pikantériája

Hogy is van az, hogy egy rendőr(hölgy) -a bejegyzésből nem derül ki, hogy polgári alkalmazottról van-e szó, vagy a rendőri állomány tagjáról és persze ez utóbbi esetre vonatkozik a kérdés- azért utálja lehetséges új beosztását, mert az “veszélyes”? És hol marad az “őrzünk és védünk”-szlogen?

A kommentekből….

“Attól tartok a gyerekek lesznek nagy veszélynek kitéve, “alkalmatlan, azt se tudja mit csinàl? hogy került oda? ” iskolaőröktől.”

“Tényleg. Aki nem szeretne iskolaőr lenni , gyorsan futás hozzám a szalonba , készítek egy ütős tetoválás”

“Ez az egész csak egy ujabb pénz mosás. Bármi is lesz bárki is érlyen bárkihezz a vége az lesz hogy rendőrt fognak majd hívni. Főleg ugy hogy iskolákként lesz egy iskolaőr. A masik meg az hogy ennyi pénzért ki fog majd ott hadakozni a retkekkel? Felesleges ez az iskola őrség!” (betűhívén másoltuk – szerk.)

“Már az elején látható volt, hogy ez egy rossz válasz egy problémára. Ilyen alapon lehetne faluőrséget(vannak települések,ahol néha megvernek valakit), kocsmaőrséget, család őrséget(vannak családon belüli erőszakok) stb. létrehozni. Az iskoláknak már így is van iskolarendőre. Száz szónak is egy a vége. Ez egy nagy baromság.”

cigireklám

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük