Kerítésen innenBanánköztársaság

Van rajta ársapka, nincs rajta ársapka – Kisnyugdíjasunk piacon járt – Vérlázító trükközés

ársapka

Előre bocsátom, amit ma tapasztaltam a piacon ,”ársapka-ügyileg”, az akkor is felháborítana, ha nem egy kisnyugdíjas, több mint hetven éves özvegy lennék, akinek már arra is oda kell figyelnie, melyik napokon megy piacra.

Többet ésszel

Először is, hátha valamelyik sorstársamnak még nem jutott eszébe és segíthetek vele elmondom, én miért járok szerdánkét piacra. Megfigyeltem, hogy hétfőn szinte egyetlen őstermelő sincs kint, az egyéb bódék pedig konganak az árúhiánytól. A beszállítás kedden indul és tart egészen szombat reggelig, legalábbis felénk. Szerdán tehát a legtöbb árú, ami nekem is kell már beérkezett, és ami ugyanilyen fontos, sokkal olcsóbb mint a hétvégén. A drágulás szemmelláthatóan csütörtökön indul és szombatra éri el a tetőfokát. Ezt a helyzetet a piac üzemeltetői is észrevehették, hiszen nem véletlen, hogy péntek, szombaton az ingyenes parkolási idő a felére esik vissza, ez utóbb engem -mondanom sem kell- nem érint, én folyamatosan magammal húzom a népnyelv által “kedvesen” banyatanknak keresztelt bevásárlókocsimat.

Lelopott ársapka

Tehát ha szerda, akkor piac! Ma csak két csirkemellet és némi zöldséget akartam venni, mert úgy döntöttem, hogy hideg konzerv meggyből készült levessel és egy saját, jól bevált zöldséges csirkemellel várom a gyerekeket, akik minden vasárnap nálam ebédelnek, és nem akarom őket mindig az unásig ismert vasárnapi menüvel, a húsleves-rántotthús combóval traktálni.

Kerestem az ársapkát viselő csirkemellett, de mindenhol odabiggyesztették a “tanyasi” szót az áru elé és az 1555 forintos ár máris felszökött 2490-re.

Végül egyetlen helyen azért, miután jól felizgattam magam és lejártam a lábamat, kaptam ársapkás “nix tanyasi” alapanyagot.

Ez a helyzet ellenőrzésért kiált

Értem én, hogy a kereskedőknek is élni kell, de hol marad a felelősség azok iránt, akikből nemcsak ma, de holnap is élni akarnak, tudom, nem fényesen, de higgyék el, mi sem dúskálunk. Normális esetben eszembe nem jutna bárkire is ellenőrzést küldeni, mert úgy vélem, hogy az ügyeskedés minden társadalom sajátja, ám ez, ami most történik, keménykezű ellenőrzésért kiállt különösen azok után, hogy az árstop bevezetése utáni napokban egymást érték a kormány televíziójában az ellenőrök bolti és piaci sikerjelentései arról, hogy a kereskedők milyen szépen betartják a rendeletet.

És most?

(Képünk illusztráció)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

About Author

Szólj hozzá!