Kollégájuk szondáztatta volna a vihorászó kormánypárti képviselőket a T. Házban!

“A Parlament is egy munkahely, ahová ráadásul a magyar emberek a képviseletükre választottak meg bennünket. Ezért biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában” – írta közösségi oldalán Bencsik János független országgyűlési képviselő.

Szondát elő!

A parlamentben kedden este zajlott a vitája annak a törvényjavaslatnak, ami megszüntetné a kulturális szférában dolgozók közalkalmazotti státuszát. A javaslatot az ellenzéki felszólalók élesen bírálták, de azt is kifogásolták, hogy miért a veszélyhelyzet alatt kell egy ilyen fontos döntést átnyomni úgy, hogy éjjel vitáznak róla, és valódi egyeztetés a szereplőkkel nem előzte meg a törvényjavaslat benyújtását.

De volt egy képviselő, aki mást is kifogásolt ezen az éjszakai parlamenti vitán

szerdán a Jobbikból 2020 elején kilépett Bencsik János, jelenleg független országgyűlési képviselő Szondát a Parlamentbe! címmel adott ki közleményt. Ebben a következőt írja:

„Kedd éjszaka, miközben a kulturális dolgozók jogfosztásáról folyt vita az Országgyűlésben,

a kormánypárti képviselők a Ház méltóságát sértő módon harsányan mulattak, heherésztek, röhögcséltek.

Viselkedésük annyira zavaró volt, hogy a levezető elnöktől

kénytelen voltam alkoholszondás vizsgálatot kérni, hogy kiderüljön: kik használják a bezárt kocsmák helyett tivornyázásra az Országházat.

A Parlament is egy munkahely,

ahová ráadásul a magyar emberek a képviseletükre választottak meg bennünket. Ezért biztosítani kell azt, hogy csak felelős, döntéshozatalra képes, belátási képességük teljes birtokában lévő képviselők vehessenek részt a szavazásokban és a napirendi pontok tárgyalásában

Mivel erre jelenleg nincs létező gyakorlat,

ezért arra kérem a rendbontásra rendkívül érzékeny Kövér László házelnököt, teremtse meg a feltételeit annak, hogy a jövőben ki lehessen zárni az ülésnapról a beszámíthatatlan képviselőket. Az országgyűlési képviselőkre ugyanazon előírások kell, hogy vonatkozzanak, mint a magyar dolgozók millióira.”

Kevesen voltak……, Kire gondolhatott a képviselő?

 

A jegyzőkönyv egyelőre nem került fel a parlament honlapjára, de az MTI-s közvetítésből kiderült, hogy többek között Farkas Sándor, L. Simon László és Zsigó Róbert fideszes, illetve Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselők voltak jelen a vitán, ők fel is szólaltak.

A közleményt kiadó képviselő az Indexnek elmondta,

főleg egy képviselő volt, aki feltűnően vidám volt, fejeket vágott, hangosan kurjongatott, bekiabálgatott, de nem szeretné megnevezni.

– mondta Bencsik, aki szerint

attól függetlenül, hogy

hangulatjavító szer hatása alatt álltak, vagy sem,

felháborító, hogy miközben 19 ezer kulturális közalkalmazott jogfosztásáról tárgyal a parlament, több kormánypárti képviselő vígan röhögcséli és heherészi végig a vita nagy részét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük