Koronavírus: Magyarország azonnali hatállyal szigorít!

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a 464/2020. számú kormányrendelet, amelynek az a lényege, hogy már péntektől, azaz október 23-tól kötelező lesz minden sportrendezvényen, illetve szabadtári rendezvényen a résztvevőknek maszkot viselnie.

A rendelkezés a 6 év feletti személyekre vonatkozik,

és a szervezőknek kötelessége elérni azt, hogy a rendes maszkviselést (szájat és orrot eltakarva) mindenki tartsa be, aki pedig ezt nem teszi meg a felszólítás ellenére sem, azt el kell távolítani az esemény helyszínéről.

Vagyis az október 23-ai eseményeken már maszkban kell lenni, ahogy a hétvégi Fradi-Újpesten is, ahova körülbelül 20 ezer embert várnak. (A játékosoknak és a bíróknak nem kell eltakarniuk a szájukat és az orrukat, csak a nézőknek.)

Mi történt?

Ez a szigorítás azután jött ki, hogy a szerdai kormányülést követő csütörtök délelőtti Kormányinfón erről nem volt bejelentés, így tehát

csütörtökön megszületett döntésnek tűnik a dolog, ami feltehetően a hétvégi sporteseményekkel és megemlékezésekkel kapcsolatos fertőzési kockázatok enyhítését célozza.

A Kormányinfón elhangzott főbb információk:

  • Szlovákiában hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országban érvényes lesz.
  • Lengyelországban az egész ország a legmagasabb riasztási fokozatba került,
  • Csehországban sok régióban szintén szigorú korlátozások vannak már érvényben.

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/posts/191507829126113

óraátállítás

Egy hozzászólás itt: “Koronavírus: Magyarország azonnali hatállyal szigorít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük