Korrupt vagy nem az Eötvös gimnázium igazgatója? Az iskola válasza a jobbról érkezősajtótámadásokra

A budapesti Eötvös gimnázium  évek óta  évek óta a középfokú oktatás legelső vonalához tartozik. Az utóbbi időben azonban elnyerte a kormány nemtetszését, mivel tanárai a pedagógus akciók fő támogatói között vannak, fontos résztvevői a tanári ellenállásnak.

Hogy, hogynem

Egyszer csak minden előzmény nélkül feltűnt a sajtóban egy hír miszerint, a gimnáziumba az alapítványán át pénzért is belehet jutni, azaz egyes esetekben nem a tudás a legfontosabb. A rendőrség is, nem úgy mint a kormányközeli ügyekben, azonnal nyomozni kezdett.

szombatotn reggel az iskola is közzétette véleményét az ügyben.

Az iskola közleménye

A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt.
Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz.
A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz.
Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.
A hangfelvétel tartalmának kérdésében a hatóságok vizsgálják a sajtóban nagy visszhangot kapott ügyet, mely vizsgálatot az egész iskola támogatja.
A továbbiakban a folyamat ideje alatt nem tudunk és nem is szeretnénk többet mondani.
(Kép: Lakatos István  közösségi oldala.)