Kósa Lajos „rárontott a zsidókra”…

Az EU 28 tagállamából legalább 26-ban – ha Lengyelországot netán nem számítjuk – a PC igáját nyögik: ott bizony Kósa Lajosnak nyomban távoznia kellene a politikából.

Orbániában nyilván más a helyzet…

Politikai szervezetek tisztújító kongresszusai ritkán adnak intellektuális élményt – a Fidelitas szeánsza pedig valami egészen bornírtnak sikerült. Mégpedig elsősorban azért, mert az „öregek” nem tudtak uralkodni szereplési vágyukon – valósággal megszállták a pódiumot.

Engedjünk meg magunknak néhány következtetést.

Kósa Lajos nyilvánvaló antiszemita kiszólását idézi mindenfelé a független média, pedig a többiek nem érdemlik meg, hogy háttérbe szoruljanak. De itt csak annyit jegyzek meg, hogy Kövértől Kubatovig, Varga Mihálytól Kocsis Mátéig, Gulyás Gergelytől Szijjártó Péterig sok-sok érdekeset mondtak… Volt, ki ismét bizonyította, hogy immár hosszú ideje valódi eszelős, ám a többség még mindig csak „játssza a hülyét”, a nemzetikeresztény nagymagyart, az identitásával hencegő műidiótát stb.

Hazánkban régóta ismert jelenség, hogy ha a (szélső)jobboldal vagy a (szélső)jobboldali gondolatokkal üzérkedő nemzetikeresztény magyar ember magyarságról, nemzetről, Istenről, hazáról, családról „elmélkedik”, annak valahogyan mindig van antiszemita tartalma… Annak is, ahogyan Kövér nemzettagadásról hadovál, és annak is, ahogy nála kevésbé hibbant, kirekesztő szövegekből szakszerűbben élő társai a mai magyar állapotokról beszélnek: hazánkban egyszerűen nem lehet tartósan uszító politikát folytatni antiszemita üzenetek nélkül. Napjaink (szélső)jobboldala – a Fidesz és „szövetségesei”, a Mi Hazánk Mozgalom, egészen a Betyárseregig – természetes módon használja ezt az uszító, gyűlöletkeltő nyelvet.

Az uszítás mérgez:

nemcsak a társadalmat, hanem mérgezi az uszítókat is. Beleőrülnek a sorosozásba, sarokba kergetik magukat, onnan vicsorognak. A Fidelitas tisztújító kongresszusa egyetlen dolgot bizonyított: az önkormányzati választások eredményei a Fideszt sokkal inkább frusztrálták, mint ahogy azt általában föltételezték; és sokkal inkább érzik magukat veszélyben, mint ahogyan azt általában kimutatják.

A baloldalról, illetve a „balliberálisakról” állítják, hogy mindig rárontottak a nemzetre: e tekintetben is igaz, hogy a Fidesz amely nem támaszkodhat másra, mint a magyar szélsőjobboldali hagyományokra, hiszen bűnszervezet voltát napjainkban mással nem leplezheti mindig saját vétkeivel vádolja ellenfeleit, ellenségeit.

Amit Kósa mondott, az a Fidesz – nagyjából 25 éve változó intenzitással ugyan, de folyamatosan űzött – tudatosan gyűlöletkeltő „politikájából” következik, annak nyílt kifejeződése. S az önkormányzati választások után sincs érzékelhető, értékelhető jele valamiféle önkritikának, önkorrekciónak: ilyesmire a Fidesz teljesen képtelennek látszik. De ha képes volna önkorrekcióra, már az sem kell. Régóta nem kell: túl sok van a rovásukon.

Kósa Lajos kimondott szóval a Hajdú-Bihar megyei zsidókról beszélt, pedig nyilván hasonló dolgok történtek országszerte:

átalakultak a politikai viszonyok, a

„nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre”;

 „a zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók”.

Vajon honnan tudja Kósa, hogyan szavaztak „a zsidók”? Honnan tudja, milyen súlya volt a „zsidó szavazatoknak”? Miért nem a biciklisták szavazatairól beszélt..? Hát azt meg miből „gondolja”, hogy a nácikat csak „a zsidók” utálják..?

Vagy egyszerűen aki nem a Fideszre szavazott, az „zsidó”?

Állítása szerint a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak” – szerintem meg a Fideszre vagy a Mi Hazánk Mozgalomra… Legalábbis az igazán meggyőződésesek; hiszen nyilván nem felejtették el, hogy a Fidesz szerint a Jobbik a maga zsidó- és cigánygyűlölő formájában, tartalmában még az Orbán-szervezettel szövetséges, nemzeti radikális pártnak számított… Hányszor tettek szemrehányást a szervezet vezetői a mai Jobbiknak, amiért az „elárulta korábbi nemzeti elkötelezettségét”..!

Mind gyakrabban hallatszik a Fideszből az önhergelő nyöszörgés, nyavalygás, ajvékolás (mondjam még..?): gyűlölnek minket! Jobban gyűlölnek, mint liberális a nyilast vagy fordítva…

Vajon hányan vannak, akiket ilyenkor elfog a gyanú: ha annyira gyűlölnek minket, ha liberálisok, szocialisták tényleg akár nyilasokra is szavaznak és fordítva, annak okait nem magunkban is kellene keresnünk? És ha még a zsidók is inkább a nyilasokra szavaznak meg fordítva, nem mi rontottunk el valamit..?  Ezt a Fidesz-gyűlölő „technikai koalíciót” nem mi hoztuk létre..?

A fideszes maffiát uraló klikkben, úgy tűnik, nincsenek ilyen kétségek – vagy nagyon titkolják őket.

Úgy tűnik, a Fidesz lejtőre került:

a gazemberségeik már nem jönnek be úgy, mint korábban. Határozott jelei vannak a készülő fordulatnak.

Az EU hosszú ideje nem igazán vesz tudomást arról, milyen helyzet alakult ki Magyarországon; régóta úgy tesznek, mintha semmit sem hallanának például az országot a hatalomból elöntő zsidózásból. Érthető: ha meghallanának valamit, azonnal meg kellene szakítaniuk minden kapcsolatot a Fidesszel – már ha jelentenek valamit az európai értékek. A Néppárt sem döntötte még el, hogy Frank Engel pártját választja-e, vagy inkább az orbáni Fideszt. De mintha egyre kevésbé volna érdekes, hogyan is dönt…

Kósa Lajos és társai egy ideig még rabolhatnak, zsidózhatnak. Orbániában azonban ébredeznek: mind többen vannak, akik a Fideszt úgy utálják, mint Harangláb, a fondorlelkületű egyházfi (Petőfi: A helység kalapácsa) a „kukorica-gölődint”…

Jobb, szebb végkifejletet is el tudtam volna képzelni, de a lényeg: a Fidesz bukása nélkül semmire sincs remény.

(A véleményrovatban megjelenő cikk nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Kósa Lajosról a Városi Kuríron? Ide kattints!)

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük