Connect with us

Kerítésen innen

Kóser lecsó egyenesen Portugáliából

Megosztás

Egy különleges lecsó recept, a távoli Portugáliából

Lecsó
Megosztás

A tojásokat a rabbi nyitotta fel és öntötte bele egy nagyobb tányérba a tartalmukat. Ellenőriznie kellett, hogy van-e bennük vér. A zöldségek közül minden kóser, de a leveles zöldségeket is ellenőrizni kellett, mivel petrezselyem volt a salátákban és az levelesnek számít. Este 7-kor pontban odajött hozzám a brazil konyhafőnöknő és közölte, hogy most azonnal el kell zárni mindent! „A vacsora csak másfél óra múlva lesz, melegíteni nem lehet, akkor hogyan lesz?” – kérdeztem aggódva. Volt egy nagy, hűtőnek kinéző, fémszínű ajtajú gép a konyhában. Ez volt a melegítő, portugálul „estufa”. A brazil konyhafőnöknő felvont szemöldökkel betette a lecsóimat a melegítőbe. A salátákat kóser ecettel, olivaolajjal már előtte megcsináltuk a nagylányommal, és azok a zöldséges hűtőben „értek” éppen.

Volt mivel „bekóstolni”!

Vágül minden jól alakult: nagy sorbanállás volt a színes, tojásos, piri-piris, malaguetás húsos lecsóért és az ecetes salátákért. Szerencsére nemrég járt Portugáliában egy gyerekkori barátom, és hozott nekem egy üveg kóser szilvapálinkát, amit így a lecsó mellé tudtam kínálgatni a közösség legnagyobb örömére.

( A bejegyzést, a Respublkika.hu találta)

Egy másik lecsó

Friss!

Szerző

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse