Kovács Gergely: az örök életet már tesztelik a passzivisták

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Kovács Gergely 39 éves, grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke. Egyike napjaink közéletének legérdekesebb alakjainak, a humora mögött azonban, nagyon oda kell figyelni a tartalomra is.

Van ami nem vicc!

A pártelnök elmondta, hogy mindenhez igyekeznek ugyan viccesen hozzáállni, de például a hajléktalantörvényen már ők sem nevettek, arra igyekeztek valami értelmeset kitalálni.

“A humorra azonban szükség van ahhoz, hogy ne menjünk át gyűlölködésbe. Ma Magyarországon a politika arról szól, hogy a szereplők direktben szidják egymást, ami tovább hergeli az embereket, és még több haragot szül. A legtöbb politikus pedig nem csinál mást, mint hogy biztosítja a választóinak a napi kötelező haragadagot. Mi ebből szeretnénk kimaradni. Azon csámcsogni, hogy mit mondott Kósa Lajos, vagy mit csinált Kövér László, nem hiszem, hogy előre vinné az országot, de nyilván van rá igény, van, akit ezzel lehet megszólítani.”

Pártja az elmúlt évben számos jótékonysági kezdeményezés élére állt, míg korábban csak viccelődtek, most csináltak egy csomó értelmes dolgot is:

“Ha van egy jó ötlet, és akad rá passzivista / kutya párti aktivista–a szerk./ akkor segítünk. Hogy ezek között mennyi a vicc, és mennyi a komoly, az nem tőlünk függ. Én bevallom, jobban szeretem a vicces akciókat, de sok passzivistánk az értelmes, hasznos dolgokban találja meg a helyét.”

Az ellenzék és a társadalom kölcsönhatása

Az elmúlt hetek tüntetéssorozatával összefüggően Kovács kitért arra, hogy az ellenzéki pártok jól reagáltak egy helyzetre, és a társadalom is jól reagált rájuk:

“Sokan kimentek az utcára, amiből az ellenzéki politikusok is láthatják, hogy jó az irány. A pártokról alkotott véleményem ennek ellenére nem változott meg. Én nem szoktam kétévente kitörölni a memóriámat, pontosan emlékszem, hogyan kommunikált a Jobbik, milyen volt az MSZP kormányon.”

A pártelnök úgy hiszi, amíg a kormány ilyen népszerű mint napjainkban, nagy csodát nem lehet tenni.

“A tüntetések persze erodálják a Fidesz népszerűségét, de sokat nem ártanak neki. Azt hiszem, lesz még néhány pár ezres megmozdulás, aztán elül. A tüntetések akkor eszkalálódnak, ha a hatalom erőszakosan reagál.” /……../ “Az, hogy nyolc év után kellett először paprikasprét használni, azt jelzi, hogy a rendőrség nagyon profin végzi a munkáját. Persze ez a tömeg most nem agresszív, van egy pár száz fős kemény mag, de a többség békésen nyilvánít véleményt.”

A pártja karácsony előtt békemeneten köszönte meg a kormánynak mindazt a sok “jót”, amit az elmúlt évben kaptak tőlük. A menet előtt még gázmaszkkészítő szemináriumon felkészítették híveiket minden eshetősége:

“Manapság fontos eszköz a gázmaszk, de sajnos a mi felszerelésünk mindössze egy műanyag palackból állt, s ha alulról kaptuk volna a könnygázt, biztosan belehalunk. ”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A folytatásban: emelkedő népszerűség.

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.