Közös ellenzéki polgármesterjelöltet mutattak be Tatabányán

Szűcsné Posztovics Ilona közgazdászt, könyvelési és adótanácsadót indítja polgármesterjelöltként Tatabányán az őszi önkormányzati választáson a DK, a Jobbik, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd – jelentették be a pártok képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon a helyszínen.

Pártoktól független, gazdasági szakember

A polgármesterjelölt elmondta, hogy a posztot a DK felkérésére vállalta el. Magát pártoktól független, a közéletért és városért tenni akaró gazdasági szakemberként jellemezte, akinek a könyvelőirodája kilenc embernek ad munkát.

Szűcsné Posztovics Ilona kijelentette, Tatabányának egy hét évre szóló, az uniós ciklusokhoz igazodó településfejlesztési stratégiát kell alkotnia. Megválasztása esetén támogatná a nyugdíjasokat, a kis- és középvállalkozókat, a munkakezdő fiatalokat, valamint bérlakásprogramot indítana.

Varju László, a DK alelnöke a bányászhimnuszt idézve – „Szerencse fel!” – üdvözölte a megjelenteket, de hozzátette: a szerencsénél több kell, hogy „Tatabányát visszaszerezzék a demokratáknak”, a pártok egyeztetése azonban lehetővé teszi, hogy egyetlen jelöltet indítsanak a Fideszé ellen.

A lehető legjobb döntés

Nunkovics Tibor, a Jobbik regionális igazgatója kiemelte, hogy Tatabányán sok rátermett polgármesterjelölt volt, és a lehető legjobb döntést hozták a pártok.

Szakács László, az MSZP alelnöke azt mondta, hogy tiszta városra van szükség a szó eredeti és átvitt értelmében egyaránt. „Az ellenzéki polgármesterrel Tatabánya csak nyerhet” – jelentette ki.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője szerint az ellenzéki jelölteket a tárgyalóasztal, a terepmunka és a tisztességes, becsületes munka teszi jobbá a Fidesz jelöltjeinél.

Márki-Zay Péter üdvözlete

Lakatos Béla a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjeként átadta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a mozgalom alapító tagja üdvözletét, és azt mondta, hogy látva hozzáértését, Szűcsné Posztovics Ilona megválasztása esetén rendben lesznek a város pénzügyei.

A sajtótájékoztatót után Körtvélyfáy Menyhért, a tatabányai LMP önkormányzati képviselője újságíróknak azt mondta, az együttműködés baloldali szervezői kirekesztették pártját a közös jelöltről szóló tárgyalásokról, a „hozzájuk csapódó” többi párt pedig ezt „taktikai okokból, szemlesütve tudomásul vette”.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük