Fábry cége 3 milliárd, Borbás Marcsié 1,2, Kálomista Gáboré 6,7 milliárd közpénzt bokázhatott el (Ne feledje! 1 milliárd = 1.000 millió) - Városi Kurír

Sorting by

×

Fábry cége 3 milliárd, Borbás Marcsié 1,2, Kálomista Gáboré 6,7 milliárd közpénzt bokázhatott el (Ne feledje! 1 milliárd = 1.000 millió)

Az állami vállalatok rendre bepróbálkoznak azzal, hogy a szerződéseikről szóló adatokat, ha már meg kell osszák a közzel, az egyszerű olvasó semmit se tudjon kezdeni. Az MTVA is ezzel próbálkozott, ám a hvg.hu megunhatta és kereshető adatbázist készített.

Hirdetés

Röpködtek és röpködnek tovább a közmilliárdok…..

Miért is ne tennék? Amíg csak vállat vonunk, bolondok volnának változtatni! Kiderült, hogy csak az 5 millió forintot meghaladó szerződések összege 193 milliárd forintot tesz ki. Ennek nagy részét 54 cég kapta:

A 193 milliárd forintból 1068 partner részesült, de az összeg jelentős része mindössze 54 vállalkozásnál landolt. Ezek a cégek 154 milliárd forint értékben kötöttek szerződéseket az MTVA-val, a maradékon osztozott a többi 1014 vállalkozás.

Kis ízelítő

  • Kiemelkedően magas összegre, mintegy 32 milliárd forintra szerződött az MTVA-val a Magyar Labdarúgó Szövetség, főként sportközvetítési jogokra.
  • A második a Hungaroring Zrt. Ők a Forma–1 közvetítéseire, illetve a futamokkal kapcsolatos barterszerződésekre összesen 17 milliárd forint értékben szerződtek.
  • Tízmilliárd forintnál többet költött el az MTVA az Európai Labdarúgó-szövetségnél is, itt szintén sportközvetítések jogaira, valamint kis mértékben vonalhasználatra fizették ki a pénzt.
  • A listán a negyedik helyen egy magánvállalkozás, az Apropó Média Kft. szerepel, több mint 7,5 milliárd forinttal. Az Apropó Média gyártja többek között a Ridikült, a Maradj talpon című műsort és A Dalt.
  • Az ötödik a Megafilm Service Kft, amely Kálomista Gábor filmproducer érdekeltsége. A cég a lista alapján 6,7 milliárd forint értékben kötött szerződéseket az MTVA-val. A Megafilm Service filmeket és sorozatokat is gyárt, illetve gyártott a közmédiának, köztük a Munkaügyek és a Tóth János című sorozatot, az Egynyári kaland című tv-játékot, valamint az Egy másik életben című filmet.
  • Patonai Péter volt az MFB volt vezérigazgató érdekeltségeivel az MTVA összesen több mint 3,2 milliárd forintért szerződött.
  • Fábry Sándor cége, a a Trisó Kft. csaknem 3 milliárd forintot kapott,
  • A Borbás Marcsi fémjelezte produkciós cég, a Stratcomm Kft. 1,2 milliárd forintot kapott.

Jó tévézést!

Forrás: hvg.hu

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.