Szanyi Tibor: kukába az oltási igazolványokkal!

Az Egyesült Nemzetek szakosított egészségügyi szervezete (WHO) nemrég egy igen terjedelmes, magyarázó nyilatkozatban figyelmeztetett arra, hogy a koronavírus kapcsán kiadott különböző oltási igazolványok az ég adta világon semmiféle garanciát nem adnak semmire, ezért óvja a kormányokat attól, hogy ilyesmiket forgalmazzanak.

Márpedig a magyar kormány nagyon is forgalmaz ilyeneket, az EU pedig a nyárra tervezi valami hasonló bevezetését, ‘Digitális Zöld Igazolvány’ néven

Az Európai Bizottság elképzelése szerint három esetben lehet majd ilyen digitális dokumentumot szerezni, azaz oltással (feltüntetve az oltás nevét), a betegségen való átesés igazolásával, illetve negatív teszttel. A magyar igazolvány, pontosabban plasztikkártya csak az oltást igazolja (az oltás neve nélkül), megszerzésének körülményei pedig teljesen zavarosak.

A magyar védettségi igazolvány estében ugyanis egyre szaporodnak az olyan hazai hírek, amelyek szerint az illető birtokos nem lett beoltva, még csak nem is regisztrált az oltásra, ám mégis kapott plasztik-lapot. Nyilván, az efféle adminisztratív hibák sajnos elkerülhetetlenek, az viszont már az orvosstatisztikai tények sorába tartozik, hogy többen a második oltás felvételét követően pozitív tesztet mutatnak, továbbá megbetegszenek, sőt a legrosszabb esetekben meg is halnak. Még olyan is kimutatható, hogy valaki átesett a betegségen, aztán mégis szabályszerűen beoltották, majd kis idő elteltével váratlanul elhunyt.

 

oltási igazolvány

 

Szóval, a lyukas vödör esetével állunk szemben, minthogy egyik oltás sem biztosít 100 %-os védettséget

Alighanem ebből fakad, hogy a változatos tartalmú utazási korlátozások, sőt alkalmasint zárlatok dacára a különböző Covid-mutánsok meglehetősen gyorsan terjednek világszerte. Szinte már a vicc kategóriába tartozik, hogy a tanzán elnök, aki szakmáját tekintve orvos, próbaképp egy sor extrém mintát küldött független laborokba hivatalos vizsgálatra, mintha azok emberi eredetűek lennének, amelyekből aztán egy kecske, egy nyúl, illetve egy papaya (!) is pozitív eredményt produkált. Nem mellesleg Tanzánia, Brazília és Florida látványosan fütyül a világszerte alkalmazott védőintézkedésekre, azonban a halálozási mutatóik nincsnek a legmagasabbak között.

Meglátásom szerint jóval kevesebb tudásunk és tapasztalatunk halmozódott fel, mint amennyi bármilyen magabiztosságra okot adhatna

Ilyen körülmények között ún. védettségi igazolványok kiadása alaphangon is hamis biztonságérzetet táplál. A valótlanságok igazolása kimerítheti az okirat hamisítás tényállását. Az egész pedig a közegészségügyi veszélyeztetés kategóriáját veti fel.

Ebben a helyzetben teltházas focimeccseket szervezni pedig maga a hazárd. Közelebbről nézve pedig Orbán Viktor tébolya, amit látszólag értelmes emberek bégetve kiszolgálnak. Attól tartok, hogy az ún. védettségi igazolványokon túl az egész magyar kormánynak a kukában a helye.

A május elsejei felvonulásokon erről is érdemes lesz megemlékezni.

Kapcsolódó

 

oltási igazolvány

 

 

 

One thought on “Szanyi Tibor: kukába az oltási igazolványokkal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük