Hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést a kínai Sinopharm-szerződés miatt!

Az alkotmány szerint „a központi költségvetésből csak olyan szervezet részére (…) teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható”.

Átláthatatlan a közvetítő cég tulajdonosi háttere, ezért nem lehetne közpénzt adni nekik – állítja Tényi István

Hűtlen kezelés gyanújával tett bejelentést Tényi István a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál a kínai Sinopharm-szerződés miatt

– írja a Válasz Online.

Tényi szerint mivel a kínai vakcinákat Magyarországra juttató Danubia Pharma Kft. tulajdonosi szerkezete átláthatatlan, a központi költségvetésből nem lehetett volna kifizetést teljesíteni a cég számára.

Közvetítgetünk….

A Danubia Pharma nevét akkor ismerhettük meg, amikor a kormány nyilvánosságra hozta a kínai Sinopharm-vakcinák beszerzéséről kötött szerződést, és ebből kiderült, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ

nem közvetlenül a kínai partnertől vásárolja az oltóanyagot, hanem e vállalkozáson keresztül szerzi be az 5 millió adagot.

Már elsőre sem volt világos, hogy miért kellett egy közvetítő cég, a cégháló pedig még tovább növeli a bizonytalanságot. Főleg akkor, amikor megnéztük az érintett vállalatok múltbeli céghálóját is:

offshore, a valódi tulajdonosokat nem mutató cégek sorát találtuk

-írta a HVG.

A cég ügyvezetője, Tuza Máté az Indexnek beszélt arról, hogy a cég valódi tulajdonosai

„magyar szakmai befektetők, akik a hazai egészségügy helyzetének javításában látják a jövőjük zálogát”.

 

kínai

2 thoughts on “Hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést a kínai Sinopharm-szerződés miatt!

  • “”Fegyverszállítmányok Észak-Koreából Iránba, mexikói drogbárók dollármilliárdjai, Oroszország valaha volt legnagyobb adócsalása – egy a közös bennük: a kínai vakcinákat Magyarországnak eladó cég korábbi tulajdonosa…”””. tegnap nagy császárunkOV kijelentette hogy nem volt könnyü a vakcina beszerzése,,ahhoz 1 évig tartó szuper kapcsolat kellett, a maffia kapcsolat szemét rohadt kormány és még erre büszke!!!!!!

  • Érdekes, az oroszoktól meg tudták venni egyenesen a gyárból a vakcinákat, mire a kínaiakhoz kavarodtak, megvilágosodtak, és rájöttek, hogyha közvetítő iktatnak közbe, rohaftnagyot kaszálhatnak. Remélem, kiderül, hogy csupán a fidesz nyerészkedése volt a cél.
    Itt egy dolog áll az igazság útjába, poltpéter, orbán elsikálásügyi embere, aki majd bejelenti, hogy nincs itt semmi látnivaló. A diktatúrákban ez már csak így megy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük