Kunetz Zsombor: kormányzati szándék, hogy az orvosok és ezzel az egészségügy ellen hangolják a lakosságot, nehogy végre meg kelljen fizetni ezt a szektort is!

Értem én, hogy a kormányzati szándék az megint az a szokásos ócska trükk, hogy az orvosok és ezzel az egészségügy ellen hangolja a lakosságot, nehogy végre meg kelljen fizetni ezt a szektort is.

Az Orvosi Kamara múlt héten levelet írt Orbán Viktornak,

amelyben kéri az orvosbérek rendezését, mert mégiscsak tarthatatlan, hogy ez a gyorséttermi alkalmazottak szintjén van, miközben az átlagembernél jóval több kötelezettsége van.

Tudták azt például, hogy az orvos – rabszolga törvény ide,vagy oda – akár heti 72 órát is dolgozhat (a rabszolga törvény szerint ez más szektorban csak 48 óra lehet hetente)?

Tényleg ez a béremelés lenne az alapja

  • annak, hogy az egészségügyben elkezdődhessen legalább egy minimális átalakítás.
    Ez lenne az alapja annak, hogy az itt levő állami korrupció a hálapénz kivezetésre kerülhessen.
  • Ez lenne az alapja annak, hogy kipihent, nem frusztrált dolgozók fogadják a betegeket, akik nem a harmadik munkahelyükről esnek be dolgozni.
  • Ez lenne az alapja a minőségnek is, hiszen követelni csak akkor lehet, ha van ellentételezés is.

Ez lenne az alapja a többi egészségügyi dolgozó bérrendezésének is,

hiszen az orvosbérek maguk után húzzák a szektor bérét is.

Persze ez utóbbi gyorsításához nem lenne probléma, ha Cser Ágnes nem zavarba ejtőnek , eltúlzottnak és etikátlannak tartaná a Kamara javaslatait. (Mellesleg, csodálom, hogy a Cser által vezetett MSZ EDDSZ-ben még van egy tag is.)

Sok mindennek a bérkérdés lenne az alapja, de úgy tűnik, hogy a kormány ezzel sem akar foglalkozni, mert tisztességes béremelésre utaló jel a jövő évi költségvetésben nem szerepel. Sőt, már a Magyar Nemzet is reagált, miszerint a bérrendezés,

“csak úgy képzelhető el, ha átgondolt, az országra és a betegek ellátására optimalizált rendszer kialakítása után kezdünk neki. Egészségügyi rendszerünk fő szervezési elve sajnos már régóta nem az általános orvos-beteg találkozók célszerű megszervezésére, hanem a kiemelten kezelendő találkozóhelyek fenntartására épül. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy az orvosi bérek rendezése nem lenne korrekt a nővérek, a szakdolgozók, valamint a kórházak, szakrendelők működését támogató, de nem közvetlenül a betegágy mellett állók béreinek rendezése nélkül.”

Amely kérdések rendezésére éppen tíz éve lett volna lehetőség.

Forrás

obama

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük