Lantos Gabriella összehozta az elmúlt évtized leggyomorforgatóbb politikusi posztját (pedig elég erős a mezőny)!

Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt elnökségi tagja olyan mélységbe süllyedt hétfőn, ami kiírja Őt a mértékadó politikusok listájáról, amiről a Városi Kurír eddig rendszeresen beszámolt. Az egészségpolitikus hétfőn közösségi oldalán írt bejegyzést a vasárnapi balatoni tragédia kapcsán, amiben egy testvérpár vesztette életét és a részvétnyilvánítás helyett arra a következtetésre jutott, hogy az Orbán-kormány felelőssége a megrázó eset. A bejegyzést kisvártatva törölte, de mint tudjuk, az internet nem felejt!

„Tizenévesek, pont, mint az Orbán-kormány”

– kezdte okfejtését a tragédiáról Lantos. Szerinte a kormány stadionokra költött és, mint fogalmazott,

azokban a tinédzsereket nem tanították meg úszni”.

Lantos Gabriella azt is írta bejegyzésében:

„Milyen ország az, ahol iskolás gyerekek nem tudnak úszni? Legalább annyira, hogy egy balatoni nyaralást túléljenek? Mégis, a kormány mivel töltötte az elmúlt 11 évet?”

Az internet nem felejt

A törölt posztról a Mandiner újságírója képernyőképet készített, íme:

„Nézem, nézem, de még mindig nem látom Lantos Gabriella posztját, melyben elnézést kér az előző, közel három órája kirakott posztjának tartalmáért”

olvasható a vélemény-bejegyzés a fentiekkel kapcsolatban.

„Engem aztán nagyon nehéz kormánypártisággal, vagy épp Orbán-rajongással vádolni, de… A Pálinkás József által létrehozott és vezetett Új világ Néppárt elnökségi tagjaként tevékenykedő egészségügyi-menedzser asszony mai, a jászberényi család tegnapi balatoni tragédiájáról (a háromgyermekes család két gyermeke belefulladt a Balatonba, miután elsodródott a vízi alkalmatosság amelyen a vízbe merészkedtek) írott posztja esélyesen pályázik az elmúlt évtized leggyomorforgatóbb politikusi posztjai-megszólalásai (pedig elég erős a mezőny) TOP10-es listájának első felére. Direkt nem osztom meg a posztot, legyen elég annyi, hogy a család felé egyetlen részvétnyilvánítás sincs benne, ellenben Lantos Gabriella rögtön az elején leírja hogy „Tizenévesek, pont, mint az Orbán kormány.”, ami kapásból nem igaz, ugyanis a hírek szerint egy 13 és egy 17 éves fiú volt az áldozat. Ezután megkérdezi, hogy a TAO pénzt mire költötte a kormány (szerinte „természetesen” csak stadionra, ez sem igaz), majd odaírja azt is hogy de a gyerekeket nem tanították meg úszni, bezzeg az ő gyerekei tudnak úszni.

Majd utána leír egy mindössze négy pontos (!!!) politikai programot

arról, hogy szerinte hogy lehet az ilyen tragédiákat elkerülni, ami valójában három pont, csak épp a harmadik pontban javasolja hogy ezt a programot nevezzék el a szerencsétlenül járt testvérpárról. (demagógia-olcsó népszerűséghajhászás LEVEL Mount Everest)

Vagyis -az én értelmezésem szerint legalábbis- Lantos a posztjával azt sugallja, hogy kb. személyesen Orbán és az Orbán kormány tehet erről a borzalmas tragédiáról, ezután pedig leír egy rakás olyan politikusi bullshitet, amelyet kb bárki le tudna írni aki képes a facebookon posztolni…

Hát, lelke rajta, de…

Szerintem ha valamire lehet azt mondani hogy „halálkampány”, na akkor Lantos Gabriella posztjára minden bizonnyal ráillik ez a kifejezés.

(ja és még valami a végére: mint a poszt elején írtam, Lantos Gabriella alelnöke annak a pártnak, melynek az a Pálinkás József az alapítója és elnöke, aki:

„1998-ban az Orbán-kormányban az Oktatási Minisztérium politikai államtitkárává nevezték ki. 2001-ben, Pokorni Zoltán lemondását követően Pálinkás vette át az Oktatási Minisztérium vezetését, amely tisztséget a 2002-es kormányváltásig viselt.”

és

„2008 és 2014 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, 2014. június 12-től 2014. december 31-ig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, 2015. január 1-től 2018. júniusáig 30-áig elnöke.

Vagyis ha az előző 11 év oktatásával van problémája, akkor szerintem leghamarabb a saját pártjának alapító-elnökével referáljon.)

Békességet az elhunytaknak, vigaszt és megnyugvást az általuk hátrahagyottaknak.”

3 thoughts on “Lantos Gabriella összehozta az elmúlt évtized leggyomorforgatóbb politikusi posztját (pedig elég erős a mezőny)!

 • Lantos Gabriellának igaza van. Mi a túró ez a „Városi Kurír”-nak nevezett gyomorforgató szar?

 • A fidesz a leg-leg-leg párt, és kormány. Ők loptak a legtöbbet, ők azok, aki a legkevésbé törődtek az emberek, az ország boldogulásával,nem véletlenül vagyunk Európa majd’utolsó orszàga, a fidesz a legutáltabb, leggyűlöltebb pártja és kormánya minden időknek, de azért nem mindenről ők tehetnek.
  Lantostól ez durva, és igencsak gusztustalan volt

 • Szerencsétlen poszt, és őszinte részvétem a családnak. Valójában csak az tudja, mit érezhetnek, aki vesztett már el gyermeket, szülőt, szeretett személyt.
  De: olykor egy ilyen nagy tragédia az, ami felhívhatja a figyelmet az emberi, kormányzati mulasztásokra, ráébreszthet másokat arra, hogy itt igenis mások is felelősek a történtekért. Szerintem ez volt Lantos szándéka, de ezzel lehetőséget adott a saját pártja támadására. A véleményem: nem kell mindig mindenre reagálni, mindenbe belevinni a politikát /még akkor sem, ha az vastagon benne lehet a történtekben/.
  Orbán szórta és szórja a pénzt focira, versenyportra, de a tömegsport, a fiatalok egészsége kevésbé érdekli, Úgy vélheti, elintézte a kérdést a tornaórák számának növelésével. Hát nem. És a diákok úszóbérlete valóban jó ötlet, de talán elég lenne 1-2 évre biztosítani.
  Sosem vontam és vonnám kétségbe Lantos segítő szándékát, felháborodása őszinteségét, de most jobb lett volna, ha hallgat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük