Legyen Ön a Nemzet Futója, “befuthat a történelemkönyvekbe!” – Hungarikum!

“2019. június 8. – a nap, amikor Te is befuthatsz a történelemkönyvekbe!” – hirdeti magát az esemény honlapja. Újabb fricskát kapott minden honpolgár, aki a “no sport” elvét vallja, vagy egyszerűen az átkosban – ami tíz évvel ezelőttig tartott – nem a testét, hanem más szervét edzette jobban, így mára esélye sem maradt arra, hogy fusson a nemzetéért.

“Nemzeti Futóverseny – a Nemzet Futása. Te sem hagyhatod ki!”

Azt már az elején leszögezik, hogy ez nem egy kósza egynyári ötlet, előre megfontoltan évről évre megrendezik, úgyhogy egy percre se lanyhuljon a lelkesedés, ha idén nem sikerül, majd jövőre, vagy….. A lényeg a rákészülés.

Magyarország egyik legkülönlegesebb futóversenye megérkezett: ezentúl minden évben eldől, ki lesz a Nemzet Futója….

fotó: facebook

Nincs meglepi, állam bácsi keze – és az ön közpénze – van a dologban…

Mit ad Isten, az esemény rendezője pont az a cég, amelyik az óriási fitneszexpó, a Rogán Cecíliáék által átvett Fitbalance résztvevőinek adatait is kezeli. Igazuk is van! Ők már bizonyítottak…. hogy miben is? Hát elvhűségben biztosan, az meg – mint tudjuk – minden visz.

A hagyományteremtő futóversenyen 5 és 10 kilométeres egyéni távokon bárki elindulhat, aki kellően erősnek és motiváltnak érzi magát ahhoz, hogy teljesítménye révén része legyen a történelemnek! 2019. június 8-án ugyanis új fejezetet nyitunk… Nemzeti Futóverseny – a Nemzet Futása. Te sem hagyhatod ki!

Érti már!

A pártállamban – az ez előttiben – május elsején kötelező jelleggel , boldog arccal, táblát cipelve kellett vonulni a virsli és a pofa sör reményében, ma minden más! Nem kell vonulni, futni kell és nincs ingyen kaja-pia, viszont ennek fejében táblát nem kell cipelni. Aki kimarad (nem csak) lemarad, hanem elveszti lehetőségét, hogy egyszer érettségi tétel legyen belőle, hiszen, aki nincs benne név szerint a nemzeti történelemkönyvben, arra ugye ki emlékszik majd?

Az Index vette észre, hogy a “Nemzeti Futás” szervezője a Digital Minds Kft., lebonyolítója pedig a Budapest Sport Iroda. A Digital Minds fő tevékenységi köre ugyan hivatalosan a film-, video-, televízióműsor-gyártás, de újabban a sportrendezvények megrendezése is. Legalábbis néhány nappal ezelőtt a 24.hu megírta, hogy ez a cég kezeli a Rogán Cecília és Sarka Kata közös cége, a Nakama&Partners Kft. által többségi tulajdonosként átvett Fitbalance nevű, legutóbb már az Arénában megtartott fitneszexpó résztvevőinek adatait, és a lap szerint a Digital Minds irányítja a sales munkáját is.

A Nemzeti Futóversenyt állami szereplők támogatják,

úgy mint a Szerencsejáték Zrt., az MVM Csoport és az Antenna Hungária. Az esemény partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint Magyar Olimpiai Bizottság, médiapartnerei pedig a TV2 csoport, az ATV, a Bors és a Femcafé. Ugyanezek cégek és szereplők szponzorálják a Fitbalance-t is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük