Lélek van eladó! Olcsó a lélek…. vegye,vigye, (nem) csak most, (nem) csak Önnek!

Ahol a 300 forintos vizitdíj képes volt kormányt buktatni, ahol a 10 ezer forintos Bözsi-utalvánnyal meg lehet vásárolni a nyugdíjasok jelentős részének a szavazatát, ahol öt kiló krumpli már voksot hoz, nem igazán lehet miről beszélni. Egy tál lencséért képesek vagyunk eladni a lelkünket?

Hihetetlen, de igaz. Ez az ország félek, menthetetlen…..

Ahogy arról a Városi Kurír beszámolt, óriási tömeg állt sorban Egerben a Dobó téren a város fideszes önkormányzata által osztott, fejenként két tő ingyen elvihető muskátliért – írta meg az Egri Ügyek. A fotón jól látszik, hogy a várakozók a két sorba rendeződnek. Habis László polgármester személyesen is osztotta a virágokat. Az egyik ismert barkácsáruház napi ajánlata szerint a cserepes muskátli darabára 199 forint.

Orbánék sajnos jól ismerik a magyar nép lelkivilágát,

nem véletlen a migránsozás hatása. Ahol miközben dúl az országban a nyomor, romokban az egészségügy, az oktatás, ahol évente több mint 30 ezren halnak meg azért, mert nem jutnak időben megfelelő orvosi ellátáshoz, ahol a fejesek annyit lopnak, amennyit nem restellnek, és mindezek ellenére Orbán háromszor egymásután kétharmaddal nyert, ott valami nincs rendjén.

A közelmúltban olvastam egy interjút a Magyar Hangban, Ragályi Elemér Emmy -díjas filmessel. Az operatőr beszélt – sok más mellett -arról is, hogy kinek a felelőssége, hogy Magyarország ide jutott. Elmondta, 1990-ben még azt hitte, aranykor jött el az országra, ma magyar állampolgárként, a 2010-óta történtek miatt – ahogy fogalmazott –

“sértettnek érzem magam. Halálosan sértettnek.”

Majd hozzátette:

“Valóban nem szabad elkerülni az egyén felelősségét sem. Ezt, ami ma itt történik, sem Lengyelországban, sem Csehországban, sem Romániában nem lehetne megcsinálni.”

De hivatkozhatnék Kende Péterre, aki az 1956-os forradalom után kényszerült emigrációba. Az ismert esszéíró, társadalomtudományi kutató, a 168 órában fogalmazta meg, hogyan látja napjaink Magyarországát:

” ….nekem traumatikus élmény, ami 2010 óta történik, hogy Orbán szakított a demokratikus köztársaság minden politikai vívmányával.”

Kiemelte, hogy Magyarország politikailag megosztott közösség:

“Amíg e megosztott közösségnek a fele az Orbán -rendszerben látja boldogulásának útját, aligha képzelhető el változás. Hacsak egészen váratlan világpolitikai vagy személyi változások nem borítják fel a fennálló engedelmességi rendszer, a NER egyensúlyát. “

Hangsúlyozta, hogy erre vonatkozólag nem kíván jóslatokba bocsájtani. Hozzátette:

“Ideálisabb volna azonban a változásnak olyan útja, amely a magyar politikai közösség felocsúdásából keletkezne. Más szóval annak felismeréséből, hogy a politikai hatalom közvetlen haszonélvezőinek körén túl úgyszólván mindenki mást becsap, először is az országra leselkedő veszélyek hamis szólamával, másodszor pedig azzal a hazugságával, hogy a dolgok itt jól mennek, jobban mint a szomszédságban, és kiváltképp jobban, mint ott, ahol demokrácia, (azaz szabadságelvű rendszer) van.”

Az egrihez hasonló képek láttán sajnos nagyon távolinak tűnik, amikor a józan többség felébred, és rájön arra, Orbán baleknak nézte őket, csak arra kellettek, hogy nyugodtan lophassanak, gyarapítsák bankszámlájukat. Valódi ellenzék és komoly civil háttér hiányában ennek a bekövetkezte nem holnap várható. Ha nem ébred fel az ország, akkor még hosszú ideig tarthatja fogságban Orbán a magyar embereket.

Kapcsolódó

Ennyire egyszerű velünk, magyarokkal?! 1 cserép muskátlival (200.-) a népszerűségért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük