„Monnyon le!” – üzente Pócs Jánosnak az ellenzék

Tíz ellenzéki képviselőnő arra kéri Kövér Lászlót,  az Országgyűlés elnökét, hogy szólítsa fel lemondásra a fideszes Pócs Jánost.

Elfogadhatatlan megbélyegzés

A szocialista, jobbikos, DK-s, LMP-s, párbeszédes és független politikusok azért tartottak kedden, Budapesten közös sajtótájékoztatót, mert korábban nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen a Pócs János egy kazánba zárja egy cigány származású alkalmazottját, akit felgyújtással fenyeget.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) azt mondta: a mai magyar demokráciában elfogadhatatlan, hogy egy társadalmi csoportot így megbélyegezzenek és megszégyenítsenek.  Szerinte, ha Pócs János jobbikos lenne, akkor a legfőbb ügyész már elrendelte volna a nyomozást.

Szabó Tímea (Párbeszéd) hangsúlyozta, hogy a képviselő tette olyan gyalázatos, ami után nemhogy a parlamentben, de a közéletben sincs helye. A politikus arra szólította fel a Fideszt, hogy álljon ki, nyilvános ítélje el a cselekedetet és mondassa le a képviselőt.

A hasznos és a haszontalan idióta

Vadai Ágnes (DK) azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az elmúlt hetekben sokat beszélt az Európai Néppárt „hasznos idiótáiról”, de keveset beszélt a Fidesz „haszontalan idiótáiról”. A vészkorszakban megölt romák számát meg sem lehet becsülni, azt harminc- és hetvenezer közé teszik – hívta fel a figyelmet. A Fidesz azonban az utóbbi években megpróbálja relativizálni a vészkorszakot – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy mutatja be magát, mint aki fellép a szélsőséges megnyilvánulások ellen, de saját párttársa esetében nem teszi meg a szükséges lépéseket – közölte Vadai Ágnes.  Hozzátette: ezért is fordulnak Kövér Lászlóhoz.

Gurmai Zita (MSZP) leszögezte: aki a holokauszt után is emberek elégetésével viccelődik, annak nem rossz a humora, hanem „egyszerűn náci”. Egy normális országban egy képviselő a videó megjelenésének másnapján lemond, és ha nem így cselekszik, akkor saját pártja vagy frakciója zárja ki – hangsúlyozta.

Pócs János próbálja menteni a menthetetlent és próbál hazugságok mögé bújni. Meg akarja úszni a botrányt, mert erkölcsei gyengék, tartása pedig nincs – fogalmazott.

Pócs János nagy szolgálatot tesz a Fidesznek

Bősz Anett (független) azt mondta, hogy a jelenlegi magyar kormány antiszemitizmusa és rasszizmusa sok esetben „egyáltalán nem annyira burkolt, mint amennyire látszik”. Pócs János nagy szolgálatot tesz a Fidesznek, amikor nyilvánvalóvá teszi az antiszemitizmust és azt a rasszizmust, amit a„”magyar kormány fedő alatt tart” – közölte.

Szél Bernadett (független) kijelentette, hogy Pócs János nyíltan antiszemita és nyíltan rasszista. Orbán Viktor pedig személyes felelősséggel tartozik azért, hogy antiszemita és rasszista embereket tűr meg a saját frakciójában – közölte.

Hohn Krisztina (LMP) csak annyit mondott, hogy Pócs János magatartása méltatlan egy képviselőhöz. Hozzátette, hogy mélységesen felháborítják a történtek és mindazoktól elnézést kér Pócs János helyett, akiket az eset szintén felháborít.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Hihetetlen! A fideszes Pócs János bezárta alkalmazottját a kazánba, majd felgyújtotta! Videón a történet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük