Jakubinyi György gyulafehérvári érsek is lenézhetett ránk Orbán gangjáról

Nem mondhatjuk, hogy a milliárdjainkért visszafazonírozott Várnegyedet nem használja ki az ott regnáló miniszterelnök. Kedden a gyulafehérvári érsekkel nézett le ránk az atyuska kolostora tornácáról.

A kilátás….

Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról valamint a romániai magyarság megmaradása, vallásgyakorlása szempontjából fontos beruházásokról is egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök Jakubinyi György gyulafehérvári érsekkel kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

Az érsek tájékoztatást adott a miniszterelnöknek

a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktuális helyzetéről, így a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyéről is.

Orbán Viktor és Jakubinyi György a megbeszélésen áttekintette a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség jelenleg zajló, illetve tervezett beruházásait, amelyekhez a magyar kormány a jövőben is kész hozzájárulni; ilyen például a kolozsvári Szent Mihály-templom felújítása.

Orbán fogadja Ferenc pápát Csíksomlyón? – Reagált a sajtófőnök……

A tárgyalás témája volt Ferenc pápa tervezett romániai látogatásának programja,

melynek során a Szentatya Csíksomlyóra is ellátogat. A magyarság szempontjából kiemelkedően fontos esemény sikeres lebonyolítása érdekében a Gyulafehérvári Érsekség és a magyar kormány szorosan együttműködik majd – hangzott el a megbeszélésen. Arról, hogy ehhez az négyvolumenű együttműködéshez mit szól a jelenleg regnáló román kormány csak elképzeléseink vannak.

 

Zarándoklat tovalöködönccel Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük