Ez a napKiemelt hírek

Naivitás volt hinni, hogy a jogállam maradékai még működnek

hackerek

A Demokratikus Koalíció (DK) azzal vádolja a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot (NAIH), hogy a pártra frissen kiszabott pénzbüntetéssel beavatkozik az európai parlamenti választási kampányba, és megpróbálja ellehetetleníteni a DK választási esélyeit.

11 milliós büntetés a hackerek miatt

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a napokban a hatóság 11 millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a DK-t azért, mert hackerek korábban feltörték a párt internetes oldalát. A politikus szerint nem véletlen, hogy a hatóságnak két hónappal az európai parlamenti választás előtt jutott eszébe a büntetés kiszabása. Arra is gondosan ügyeltek, hogy a pénzt a kampány után ne lehessen befizetni, mivel 30 napos fizetési határidőt adtak a DK-nak – ismertette.

Kijelentette: felháborítónak tartják, hogy az adatvédelmi hatóság ily módon avatkozik bele a kampányba, és így próbálja ellehetetleníteni DK választási esélyeit. A DK bíróságon támadja meg a határozatot.

Nyáron törték fel a DK régi, már nem használt oldalát

Molnár Csaba úgy véli: Polt Péter legfőbb ügyész és Domokos László számvevőszéki elnök után most egy újabb állami intézmény vezetője, Péterfalvi Attila mutatta meg, hogy nem a magyar embereket, hanem Orbán Viktort és illiberális rendszerét szolgálja.

Kérdésre válaszolva Molnár Csaba elmondta: tavaly nyáron törték fel a DK régi, már nem használt oldalát, így az azon lévő információk sem voltak relevánsak, ezért is érthetetlen a súlyos pénzbüntetés. Mint mondta, az adatvédelmi hatóság azzal érvel, hogy a DK-nak jobban kellett volna vigyáznia az adatokra.

Arra a kérdésre, hogy a DK tett-e feljelentést az esetet követően, Molnár Csaba azt mondta: a DK-nak nem dolga elvégezni az adatvédelmi hatóság feladatát, de ha még egyszer ilyen történne, akkor nem várnának a NAIH-ra. Abban bíztunk, hogy a jogállam maradékai még működnek; naiv bizakodás volt – fogalmazott.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

About Author

Szólj hozzá!