Villámcsapás a Mol Dunai Finomítójában – Majdnem még nagyobb lett a baj a benzinkutaknál

Nem sokon – leginkább a védelmi berendezéseken és a finomító dolgozóin – múlt, hogy az üzemanyagválság kellős közepén, amikor a Mol dunai finomítója amúgy is felújítás alatt van, ne legyen még nagyobb a baj.

“Sistergős istennyila?”

A Blikk tudomására jutott, hogy a Mol Dunai Finomítója a pénteki, augusztus 19-i viharban megsérült. Információik szerint további üzemi leállásokkal járt az elektromos rendszer meghibásodása, ugyanis a finomítót villámcsapás érte. A portál megkereste a Mol-t, az olajtársaságtól a következő válasz érkezett:

“Augusztus 19-én, 20:38 órakor villámcsapás következményeként zavar keletkezett a Dunai Finomítót ellátó villamosenergia rendszerben. A védelmi berendezések kifogástalanul működtek, a főbb elektromos berendezések reteszteltek, aminek következményeként több üzem is leállt. Fontos megjegyezni, hogy sem tűzeset, sem személyi sérülés nem történt. A kollégák az ilyenkor szükséges ellenőrzések után újraindították a berendezéseket, a termelés a normál működésünknek megfelelően, zavartalanul folyik. Az eset miatt vannak még kisebb műszaki problémák, aminek az elhárításán dolgoznak a kollégák, de ez a termelésre nincs hatással, az anyagi kár sem jelentős.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.