Kerítésen innen

Pitiánerség a köbön! Palkovics “felmentette” -kirúgta- a meteorológiai szolgálat két vezetőjét – …mert bűnbak, az kell!

Palkovics "felmentette" -kirúgta- a meteorológiai szolgálat két vezetőjét - ...mert bűnbak, az kell!

A kormánypropaganda álláspontja szerint az Országos Meteorológiai Intézet munkatársai voltak a ludasok abban, hogy Budapesten a beharangozott giga-tűzijátékot lemondta az erre hivatott operatív törzs.

Az Orbán-ostor rajtuk csattant

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese,

-írta hétfő délutáni közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium. A szervezet irányítási jogát gyakorló

Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés.

Hiába a “bocsika”?

A meteorológiai szolgálat másnap a Facebookon magyarázta el, miért jeleztek esőt augusztus 20-ra. Mint fogalmaztak, a bizonytalansági faktor benne van a szakmájukban, ezt igyekeztek kommunikálni is.

Van sapka, nincs sapka… mindegy is

Ugyan a közleményben nem indokolták a döntést, annak vélhetően köze lehet ahhoz, hogy augusztus 20-án az OMSZ javaslatára határozott úgy az illetékes operatív törzs, nem tartják meg az aznap estére tervezett tűzijátékot, de végül se szél, se vihar, se eső nem volt Budapesten abban az idősávban, amikor az esemény lett volna.

Emlékeznek?

Világos, hogy a főmeteorlógus és helyettese a tűzijáték elmaradásába bukott bele. Kérdéses, mi lett volna, ha megtartják a tűzijátékot és olyan vihar tör ki, mint 2006-ban, mikor több ember meghalt az elszabaduló káoszban a nemzeti ünnepen.

Akkor felelősségre vonták a Katasztrófavédelem akkori ügyeletvezetőjét. Fegyelmit kapott a riasztásokat kiadó, de azok fogadásáról meg nem győződő meteorológus – vagyis nem győződött meg róla, hogy a riasztásokat a szervezők fogadták-e. A Miniszterelnöki hivatal rendezvény lebonyolításáért felelős munkatársát is megbüntették

– emlékeztetett a Blikk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!

About Author

Szólj hozzá!