Tüntetés ma! – Híd a Terror Háza és a Fidesz székház között

Szerinted sem normális, hogy Európa közepén egy kormány a saját állampolgárait hallgatja le egy külföldi titkosszolgálat kémszoftverével? Neked is eleged van abból, hogy a pártállami időket hozza vissza a Fidesz? – kérdezi a Momentum elnöke közösségi oldalán, miközben a ma esti, a lehallgatási botrány miatt szervezett tüntetésre invitál minden demokratát.

Gyülekező a Terror Háza előtt!

A párt a Terror Háza elé várja a tüntetőket, mert, mint a pártelnök írja, az ellenzéki politikusok és kormánykritikus újságírók lehallgatása

„az elmúlt tíz év legsötétebb ügye, amibe a kormánynak bele kell buknia”.

A tüntetés közösségi oldaláról

A Fidesz-kormány a külföldi titkosszolgálatoktól vásárolt, Pegasus nevű kémszoftverrel figyel meg közel 300 magyart, köztük ellenzéki politikusokat, újságírókat, és számukra veszélyesnek titulált vállalkozókat. Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi.

A Fidesz gyakorlatilag ugyanúgy viselkedik, mint a szocializmus idején a pártállam.

Nem elég, hogy a hozzá hű oligarchákat hízlalja, a független állami intézményeket hozzá hű káderekkel tölti fel, ellenőrzése alá vonja a médiát, vagy mint a tanácsrendszerben, a központi pártvezetés dönti el, hogy melyik város mennyi pénzt kap. Most már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti.
Nem tűrjük, hogy a magyar embereket a saját országukban a saját kormánya kezelje bűnözőnek és terroristának!

írja az esemény közösségi oldala.

Felszólalók:

A hétfő esti tüntetésen a Momentumot Donáth Anna, a DK-t Arató Gergely, az MSZP-t Bárándy Gergely, az LMP-t Tetlák Örs, a Jobbikot Stummer János, a Párbeszédet Dorosz Dávid képviseli. Az Új Világ Néppárt felszólalójának neve még nem volt ismert a cikk készültekor – értesült a HírHúgó.

(Képünk illusztráció)

Kapcsolódó

 

tüntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük