Itt egy jó hír: szerdától jön az enyhülés, de mi lesz a Normafánál? - Városi Kurír

Sorting by

×

Itt egy jó hír: szerdától jön az enyhülés, de mi lesz a Normafánál?

Kedden délután még szeles, de napos idő lesz jellemző. Árnyalatnyit enyhül, de még marad az évszakos átlagnál jóval alacsonyabb hőmérséklet. A keleti térségben várható mérsékeltebb légmozgás, a Dunántúlon, Duna vonalában és Szabolcs térségében kísérik erősebb lökések a szelet, de szerdától megindul az enyhülés. Irány a Normafa?

Hirdetés

Itt a valódi tavasz

Szerdán már lassú enyhülés kezdődik. Reggel még előfordul fagy, de napkeltét követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet, délutánra már többnyire +10 fok köré, fölé várható a maximum érték. A nyugati és keleti országrészben eleinte még erős lökések kísérik az északi szelet. Estére országszerte mérséklődik a légmozgás. Délelőtt zavartalanabb napsütés, gyenge felhősödések lesznek jellemzőbbek, majd a délután folyamán, a Tiszától nyugatra eső térség fölött gomolyfelhősödésekre van kilátás. Elszórtan egy-egy futó záporeső is kialakulhat. Jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

Éjszaka csillagfényes idő lesz, változó felhőzettel. Gyenge lesz a légmozgás.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda reggel -3 – +3,

szerda délután +9 – +12,

csütörtök reggel nyugaton +3, keleten -3 fok körül alakul.

– Csütörtökön változó napsütés lesz jellemző. Csapadék nem valószínű. Reggel még előfordul gyenge vagy mérsékelt fagy. Mérséklődik, legyengül a légmozgás.

– Péntektől előreláthatólag déli áramlással melegebb levegő érkezik térségünkbe. Gyorsan és jelentősen emelkedik a hőmérséklet. Napos-fátyolfelhős idő a legvalószínűbb.

– Szombaton kellemes hőmérsékletű, túlnyomórészt napos időre van kilátás. Délután azonban hidegfront érkezik, a Dunántúlon északnyugatira fordul és megélénkül a szél. Egy-egy futó zápor kialakulhat.

– Vasárnap szeles, kissé hűvösebb, változóan felhős-napos idő ígérkezik, néhol egy-egy futó záporral.

Normafa

Kirándulna a Normafához, nem árt ha tudja

A látogatók magas száma miatt a Hegyvidéki Önkormányzat arra hívja fel a Normafán kirándulni vágyókat, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett maszkviselési és a távolságtartási szabályokat ott is tartsák be. Az elmúlt hetekben is nagyon sokan látogatták a Normafát kikapcsolódás céljából, és természetes, hogy az egyedül sétálók nem viselnek maszkot az erdőben. Csoportosulás esetén azonban a maguk és a többiek egészségének megóvása érdekében a Normafán is elvárt a maszkviselés és a távolságtartás – olvasható a XII. kerületi önkormányzat által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, továbbra is folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét a Normafán, ahol csak korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre. A parkolóhelyek betelte után a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a gépkocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

Kapcsolódó

Normafa
illusztráció: V.K.

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.