Drogdíler tini a suliban – extasyt vegyenek!

Fél évig árult kábítószert, extasyt és minden egyebet, középiskolájában egy fiatal, vádat emelt ellene a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Extasyt vegyenek!

Schmidt Gábor közölte, a fiatalember már a tizennyolcadik életévének betöltése előtt, 2018 júliusától elkezdett drogokat árulni a kiskunfélegyházi iskolában.
Heti rendszerességgel adott el extasy tablettákat és kannabiszt, amit hétvégente a lakóhelyén, egy Csongrád-Csanád megyei községben szerzett be. Kristály és zsálya nevű kábítószert is árult az iskolában, ezekhez Kiskunfélegyházán jutott hozzá.
A drogkereskedéssel a fiatal közel 200 ezer forint bevételt szerzett, amit ruhákra, élelmiszerre költött.
A jelenleg szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség kábítószer-kereskedelemmel vádolja. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság dönt – tudatta a csoportvezető ügyész.

Eltereléstől a börtönig

A régi Btk. szerint az a 18. életévét betöltött fiatal, aki köznevelési vagy közoktatási intézményben csekély mennyiségű kábítószert tart magánál vagy szerez meg, elterelésen vehetett részt. Az új törvények értelmében ezt három évig terjedő szabadságvesztés is büntethetik. Ha egy 18. életévét betöltött diák drogot ad – legyen az akár csak egy spangli is – egy iskolai buliban a 17 éves, vagy annál fiatalabb diáktársának, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (Forrás)

Ez már tragédia

extasyt

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük