Egy nappal azután, hogy a Spiegel és a Süddeutsche Zeitung nyilvánossá tette az osztrák szabadságpárti politikusok kínos videóját, Heinz-Christian Strache alkancellár már le is mondott.

Pedig csak párszáz kilométer a táv…..

Német és osztrák médiainformációk szerint Sebastian Kurz osztrák kancellár ma reggel kijelentette: a tegnap nyilvánosságra került videófelvételek miatt nem hajlandó tovább együtt kormányozni Heinz-Christian Strache alkancellárral, a szélsőjobboldali osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjével. Strache kora délután tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette: is mondott az alkancellári székről.

- Hirdetés -

Botrányból kijutott a magyar politikusoknak is, hiszen nap, mint nap kiesik a szekreterből egy-egy olyan ügy, ami miatt a regnáló hatalomból valakinek vennie kellene a kalapját. De nem veszi!

Ami a legnagyobb gáz, hogy ezt sem párttársai, sem mi, a nép nem várjuk el tőlük, sőt, mentegetésbe kezdünk.

Ausztriában ezzel szemben….

Sebastian Kurz néppárti kancellár ugyanis azonnal azonnal deklarálta, hogy a botrány után Strachénak mennie kell.

A Standard szerint Kurz tegnap óta folyamatosan egyeztet Alexander  Van der Bellen köztársasági elnökkel, és az új választások kiírásának lehetősége is felmerült.

A Standard szerint nagyon valószínű, hogy a válaság új választásokba torkollik, erre legközelebb augusztusban kerülhet sor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét