Lendvai Ildikó: Karas Monika fizuemelése “időszerűvé vált”. Ja, az mindjárt más! Mert a jól végzett munka jutalma nemigen lehetne!

Híve vagyok a köztisztviselők, közalkalmazottak tisztességes bérezésének. Na de azon mégis meghökkentem kissé, hogy a Médiatanács eddig sem éhbérért dolgozó elnökének fizetését egyik napról a másikra megháromszorozták, 1,3 millióról havi 4 millióra emelték.

Az indok igazán meggyőző:

mert

“időszerűvé vált”.

Ja, az mindjárt más

Mert a jól végzett munka jutalma nemigen lehetne. Hiszen a Médiatanács és -hivatal feladata pl. a közszolgálati TV, rádió pártatlanságának őrzése, vagy a túlzott médiacentralizáció megakadályozása. Hogy ez mennyire sikerült, ahhoz elég egyetlen híradót megnézni a királyi tévén, vagy eltűnődni az óriás kormánypárti médiaholding létrejöttén.

Roppant megnyugtat, hogy a 4 millión felül az elnöknek még

“lakhatási támogatás”

is jár. Az erről szóló szabályozás előtt pár nappal utasította el újra a parlament a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát, és talán épp aznap zárták el hőségriadó idején a vizet egy szegénytelepen a lakók közműtartozása miatt.

Beláthatjuk:

lakhatási támogatás sem juthat mindenkinek. Elég, ha az igazán rászoruló kapja.

 

Az NMHH Intézményi Kommunikációs Osztálya levélben jelezte, hogy Karas rövid “o”-val, Monikának írja a nevét. Ezért elnézést kérünk. Minket, a munkaadóit magyar adófizetőknek hívnak, csak a viták elkerülése okán, ha esetleg Ő is szeretne valamiért bocsánatot kérni! (szerk.)

One thought on “Lendvai Ildikó: Karas Monika fizuemelése “időszerűvé vált”. Ja, az mindjárt más! Mert a jól végzett munka jutalma nemigen lehetne!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük