Telefonnal támad a regnáló, majd 2022-első felében! – A nyugdíjasok után a célkeresztben a fiatalok!

Nyugdíjasok letudva, kik is jöhetnének a sorban, mint a Fidesz számára eddig bevehetetlen fiatalság. Tanulva az internetadó belebegtetésekor megmozduló fiatal tömeget, úgy döntöttek a nem túl szofisztikált kormány-döntnökök, -alkalmazkodva a helyi viszonyokhoz- hogy a “telefon-ügy” bejöhet.

20.000.- forint a csali

Mobilkészülékcsere-támogatási program indul 5 milliárd – azaz 5.000 közmillió- forintos kerettel: 2022 februártól bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphat mindenki, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi 3G-képes mobilkészülékét

– jelentette be Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A digitalizációnak nem lehetnek vesztesei, az okostelefonnal elérhető szolgáltatások egyre nélkülözhetetlenebbé válnak.

A programot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) közösen valósítják meg, azt az NMHH költségvetéséből finanszírozzák, a netrefel.hu oldalon lehet minden részletes feltételt megtalálni.

A hatóság adatai szerint mintegy 500 ezer készülék lehet érintett, amelyek 3G hálózatot használnak.

Karas Monika küldetése….

küldetésüknek tekintik, hogy a digitális javakhoz minél szélesebb körben férjenek hozzá a társadalom tagjai, iskolázottságtól, vagyoni helyzettől, életkortól, és lakóhelytől függetlenül.

Szabályozó hatóságként kötelesek figyelni azokra, akiknek a készüléke nem képes a 4G vagy 5G hálózathoz csatlakozni, mivel a 3G küszöbön álló kivezetése miatt elesnek attól, hogy a telefonjukkal mobilinternetezzenek – ismertette, hozzátéve:

a készülékcsere azonban sokaknak erőn felüli terhet jelentene, erre kínál újszerű, példanélküli megoldást az állami támogatási program.

Aki lemarad…. az olvas, beszélget…

Solymár Károly Balázs, az ITM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a hálózatot használni kell, az előfizetők 30 százaléka még nem használja a mobil szélessávot. A program hozzájárul ahhoz, hogy tovább emelkedjen az internetet használók száma és fejlődjön a hálózatok minősége – húzta alá. Hozzátette:

a digitális gazdaságba való befektetés nélkülözhetetlen a gazdasági versenyképességhez.

Közlése szerint 2015 és 2020 között az ország a 17.-ről a 7. helyre ugrott előre a hálózatok fejlettségét leíró mutatóban. Kifejtette, a hálózati fejlesztések nem állhatnak le, hiszen enélkül nincsen digitalizáció. Az ITM üdvözli és támogatja a készülékcsere-programot, részt vesz annak lebonyolításában. Közös célnak nevezte, hogy a folyamat egyszerű és gyors legyen. Reményét fejezte ki, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

Amit nem jelentettek be….

Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy

  • mely készüléktipusokra érvényes a kedvezmény
  • melyik szolgáltató nyújtja
  • kell-e új szerződést kötni és ha igen, milyen futamidőre és mennyiért

Ja és azt sem jelentették be, hogy “kinek fütyül” az 5.000 milliós buli! Sebaj, előbb-utóbb kiderül….

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Telefonnal támad a regnáló! - A nyugdíjasok után a célkeresztben a fiatalok!

One thought on “Telefonnal támad a regnáló, majd 2022-első felében! – A nyugdíjasok után a célkeresztben a fiatalok!

  • 2021.10.07 at 19:44
    Permalink

    Gondolom azért Karácsony 14 éven aluliaknak adott ingyen bkv bérlete azért bejön nektek. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.