Kultúra

Lendvai Ildikó: Nem minden az eredmény

focinari1

Nem tudom, mit kell annyit szörnyülködni azon, hogy a világ legrosszabbjai között számon tartott kazahsztáni válogatottól is kikaptunk. Nem minden az eredmény.

A lényeg, hogy mi mindent megtettünk, hát nem?

Három éve odaküldtük a miniszterelnökünket, aki ki is jelentette, hogy itt végre otthon érzi magát, nem úgy, mint az EU-ban. Aztán örömünket fejeztük ki a kazah stabilitás miatt, miután Nazarbajev elnököt 97,5%-kal újraválasztották. (Őszintén szólva nem is értem a hiányzó 2,5%-ot. Ahhoz képest, hogy a két, gondosan kiválasztott ellenjelölt is Nazarbajev támogatására szólított fel!) Jó, a gazdag országtól vágyott gazdasági haszon nem jött be, de legalább kifizettünk egy szép summát a tiszteletbeli kazah konzulnak a kazah juhtenyésztésről írt plagizált dolgozatáért, az is valami. Neki. A fővárosról: Asztanáról utat neveztünk el a Városligetben, azon elhelyeztük egy bizonyára jeles, ámde ismeretlen kazah költő szobrát. Az ember azt hinné, ennyi igazán elég a jóindulat elnyeréséért, de a biztonság kedvéért a nemzetközi megbotránkozásra fütyülve kiadtunk nekik egy politikai menekültet is – és tessék! Csak berúgják hálátlanul azt a 3 gólt!

Tudom, hol hibáztunk

Tavaly nyáron Szíjjártó mezt cserélt ottani kollégájával: átadott egy Puskáz-mezt, cserébe megkapta a kint játszó Kleinheister László mezét. (Van kint másik magyar focista is, csak ő sajnos arra panaszkodik, hogy egy ideje “Andorrá”.nak becézik.) Szerintem ezen a cserén kellene még csiszolni egy kicsit a visszavágó előtt. Kérjük vissza a Puskás-mezt, és adjuk oda Szíjjártót. Hogy mindenki jól járjon.

Kapcsolódó

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/lendvai-ildiko-igy-latta-az-orban-beszedet/

About Author

Szólj hozzá!