Lendvai Ildikó: “P. Péter, leghűbb ügyész”

“Hogy mik vannak! És hogy kell vigyázni!”- így gúnyolódtunk kamaszkorunkban a folyton aggodalmaskodó felnőtteken. Az MTVA vezetői éjjel-nappal ezt mondogathatják.

Folyamatosan reszketni méltóztatnak

(Ahogy ma este a nagyhatalmú Legfőbb Ügyészség épülete is csupa sötét ablakkal várta a demonstrálókat. Nem kell mindenkinek szeretni, de a sokat szidott Bokros Lajos annak idején mégiscsak kiment beszélni az ellene tüntetők közé.) Az MTVA-ról viszont kiderült, hogy retteg az ellenzéki képviselők újabb látogatásától.

Ismeretlen tettesek tüntetése Polt Péter Ügyészségénél

Hadházy elmondta: azóta a munkatársak csak egyetlen ellenőrzött bejáraton mehetnek be dolgozni, és a kocsijuk csomagtartóját is átvizsgálják. Új fogalom született: a trójai csomagtartó. Mit lehet tudni, hány ördögien ravasz képviselő bujkál benne…

Folytatódik….! Gyülekeznek a tüntetők az ügyészség előtt – Élő!

A tüntetésen ugyan majd megfagytam,(otthon utána több bögre forró tea, magamra tekert pokróc, a cirkó magasabbra kapcsolása, na jó: némi vörösbor is), viszont a biztató hátbaveregetések és puszik mellett kaptam egy házilag sokszorosított rajzot is. Rajta Polt Péter, (jut eszembe Gréczy Zsolt bonmot-ja: “Polt helyett Interpolt!”), szeme fekete csíkkal takarva, mint a még el nem ítélt gyanúsítottaké.

Alatta a felirat: “P. Péter, leghűbb ügyész”

Tényleg ő a leghűbb. Persze nem az esküjéhez. Az ugyanis így szól:

“Törvényi kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el.”

Aha.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük