Connect with us

Kerítésen túl

Leszállt Kínában a magyar békeangyal – Berlini gyors-reakció

kína
Megosztás

Magyaroroszág elsőszámú provokátora Kínába érkezett. Ahogy azt megígérte, Orbán Viktor újabb, a világot meglepő helyszínen, a  „mosoly országában” tűnt fel.  A magyar kormányfő mit sem törődik az EU tisztségviselőinek felháborodott tiltakozásával, azért, mert újdonsült stalluma leple alatt, felhatalmazás nélkül tárgyalgat és repked világszerte.

A pekingi nyilatkozat

A magyaroknak fontos, hogy Kína szorgalmazza a békét a világban

– jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott. A kormányfő felidézte, hogy a magyarok két és fél éve egy háború árnyékában élnek.

A magyar békeszerető nép. Békére, egyensúlyra és harmóniára törekszik, ezért „mindig a béke oldalán vagyunk, és sohasem a háború oldalán”

– mondta.

Fényezés mesterfokon

„Számunkra nagy jelentősége van” annak, hogy Kína szorgalmazza: a világban ne háború, hanem béke legyen. „A Magyarország szomszédságában zajló konfliktus esetében is nagyra értékeljük az Ön békekezdeményezését”

mondta Orbán Viktor, Hszi Csin-pingnek címezve szavait. Felidézte, hogy a kínai elnök két hónapja Magyarországra látogatott. A kormányfő történelmi jelentőségűnek nevezte az akkori találkozót. Hozzátette: komoly megállapodásokat kötöttek, de ami még fontosabb, több nemzedékre is megalapozták a két nép közötti barátságot, mert Hszi Csin-ping látogatása meggyőző és szívélyes volt, amely bizonyította a magyar embereknek Kína Magyarország iránti jóindulatát és tiszteletét.

„Több nemzedék is meg fog még élni abból a látogatásból, annak a látogatásnak az emlékéből, amit Ön tett Budapesten”

– jelentette ki Orbán Viktor. Megköszönte a kínai elnöknek, hogy emelték a két ország kapcsolatainak szintjét.

„Az eltelt két hónapban is folyamatosan dolgoztunk, hogy ezt a formát tartalommal töltsük meg”

– mondta, megköszönve, hogy előrehaladást érhettek el a delegációik az együttműködésben. Orbán Viktor gratulált Hszi Csin-pingnek Kína szilárdságához és stabilitásához, amelyet „ebben a viharos világpolitikában” az egész világ számára jelent.

Pédául Berlin…

Orbán Viktor magyar miniszterelnök önjelölt „békemisszió 3.0”-val érkezett Pekingbe. Találkozik Hszi Csin-pingnek . A múlt héten már Vlagyimir Putyin elnök vendége volt Moszkvában . Mindig anélkül, hogy konzultált volna az EU-s kollégáival, pedig jelenleg Magyarország tölti be a Tanács elnökségét. Valójában nem olyan pozíció, amely különleges külpolitikai jogosítványokat adna Orbánnak 

-áll a német Bild villámértékelésében.

Előzmény

kína

Szerző