Connect with us

Kerítésen túl

Politico: Le Pen pártja beáll a Patrióták Európáért csoporthoz

Politico: Le Pen pártja beáll a Patrióták Európáért csoporthoz
Megosztás

A Politico több, a háttértárgyalásokon történő dolgokra rálátó forrásból úgy értesült, hogy a francia Nemzeti Tömörülés (RN) hétfőn bejelenti, hogy az Orbán Viktor nevével fémjelzett, június végén létrehozott Patrióták Európáért nevű új képviselőcsoporthoz csatlakozik, így részvételével ez a csoport lesz a harmadik legerősebb frakció az Európai Parlamentben.

„…átnevezték az ID-t és bevették a Fideszt!”

Marine Le Pen pártja ezzel a lépéssel az új jobboldali frakció legerősebb pártja lesz, ugyanakkor az Identitás és Demokrácia (ID) csoportból való kilépéssel ezt a tömörülést nehéz helyzetbe hozza, mert előfordulhat, hogy más pártok is követhetik, így például a szintén ID-s Liga párt Matteo Salvini vezetésével. A megmaradó, vagyis a Patriótákhoz nem csatlakozó pártok Szuverenisták néven alakíthatnak megújított frakciót, amelyhez visszatérhet az onnan nemrég kizárt német AfD és ide tagozódhat be a magyar Mi Hazánk párt is.

Hidvéghy-„tudósítás

„Marine Le Pen pártja, a francia Nemzeti Tömörülés is csatlakozik a Patrióták Európáért frakcióhoz! Ezt Jordan Bardella, a párt elnöke jelentette be. Ezzel már kilencre nőtt a tagok száma és még nincs vége! Brüsszel végre meg fogja hallani az emberek hangját!”

Szerző