LMAO Orbán: megjött a NAP képe!

Orbán Viktor ügyvezető miniszterelnök hétfőn a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján a budapesti Hungexpón.

Szakma Sztár a Hungexpón

A Szakma Sztár Fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét, amelyen 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyez. Emellett szakmai és szórakoztató programok várják az érdeklődőket április 25-27. között. És ahogyan már lenni szokott Orbán Viktor nagy kegyesen összeáll egy-egy képre a fiatalokkal, vagy szelfizik egyet a munkástanulókkal. Ez még Rákosi Mátyásnak is javára vált volna, még szerencse, hogy akkor nem voltak mobiltelefonok a zsebekben.

Benko Vivien Cher, a Miniszterelnöki Sajtóiroda fotóriportere bőszen kattingatott ma is, az MTI 12 képet adott ki a Szakma Sztárról.

Egy fiatal lány LMAO feliratú pólóban feszít Orbán mellett

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Persze a miniszterelnöknek, de talán még Cher kisasszonynak sincs fogalma arról, hogy ez egy népszerű rövidítés a fiatalok között. LOL, OMG, ROTFL: ezek talán ismertebbek. Sorrendben: „laughing out loud”, „oh my god”, „rolling on the floor laughing”.

LMAO, azaz „laughing my ass off”. Azaz „szétröhögöm a seggem”.

Hát ez üzente egy tanuló a magasságos Orbán Viktornak. A választási kampány fáradalmait már kipihente a miniszterelnök úr, így belevetette magát ismét a politika sűrűjébe.

Orbán Viktor a Hungexpón rendezett eseményen mondott köszöntőjében úgy fogalmazott:

„a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással”

nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt.

Itt kell egy zárójelet tenni, mert nyugodtan felkészülhetünk arra, hogy az V. Orbán kormány minden felforgató tevékenységét, a Városliget beépítését, az Alaptörvény megváltoztatását és még ki tudja mit az április 3-i „soha nem látott” győzelemre hivatkozva fogja elrendelni, megcsinálni, elszabotálni. Pedig lépten-nyomon az ügyvezető kormányfő orra alá lehetne dörgölni, hogy a Nemzet Fővárosában az ellenzék 17-1-re győzött. Magyarul Budapest nem kér az V. Orbán kormányból. De meglátjuk, meg lesz még ennek a böjtje!

Orbán Viktor a Hungexpón emlékeztetett: már nyolcadik alkalommal lehet itt ezen a rendezvényen, és a résztvevőket mindig is arra biztatta, higgyenek abban, hogy a „munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon”.

Két jó tanács összefoglalja, miért érdemes szakmát tanulni:

amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát

– fogalmazott Orbán és odaállt egy közös képre az egészségügyi tanulókkal.

A választások után érkezett egy gyorsfelmérés eredménye, hogy még soha annyi fiatal nem tervezte elhagyni Magyarországot, mint éppen most, 2022 elején. Hát így állunk drága ügyvezető miniszterelnök-elvtárs. Lehet még hazudni tovább, de az igazság az, hogy a fiataloknál már tényleg csak az LMAO kategória vagy.

Orbán úgy értékelt: az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása és a jövőben még inkább azzá válik majd.

LMAO, LMAO, LMAO

Felhívta a figyelmet arra: bár igazságtalannak tűnhet, hogy még „alig ocsúdtunk fel” a koronavírus-járványból, máris „megkaptuk a nyakunkba” a szomszédban dúló háborút, ahelyett, hogy „kárhoztatnánk a körülményeket”, inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy

„akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem.”

Orbán hangsúlyozta: Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában.

A kormányfő a fiataloknak azt üzente: új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian „a ti munkátokra számítanak”. Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, „amelyek benneteket alkalmaznak”, támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és -felújítást – sorolta.

Forrás: MTI

Nem rötyög! Orbán szerint: “a munkának van jövője Magyarországon!” – …és vele, meg az udvartartással mi lesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük