Nem rötyög! Orbán szerint: „a munkának van jövője Magyarországon!” – …és vele, meg az udvartartással mi lesz?

Palkovics László ötlete nyomán 2020-ban teljesen átalakult a szakképzés: változott az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig “dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége gyermekét 18 éves koráig, vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

Erre most tessék….

A XXl. században, amikorra egyértelműen kiderült, hogy a legfontosabb, amit a gyerekeiért tehet a szülő és közvetve az ország, hogy minél több tudáshoz juttatja őket -tervezzék akármilyen pályán a jövőjüket- a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor közösségi oldalán ez jelent meg:

„A munkának van jövője Magyarországon! Hajrá, fiatalok!”

Kapott is a követőitől….

„Szakmunkásnak nem születünk. Csak azután válhatunk azzá, ha megfelelő képzést kaphatunk, ( mely állami feladat ) tanulunk és gyakorlatot szerzünk.”

„Hangosabban hogy a lányod is meghallja Marbellán”

„Mondják ezt a megélhetési politikusok ”

„Persze három hónapig alkalmazzák a fiatalokat mint pályakezdő, lejár a támogatás, mehet vissza a munkaügyi kpba a fiatal. Sajnos saját tapasztalat!”

„A budapesti fiatal értelmiség meg midnenkinél jobban ignorálva van és mehetünk mind ki Berlinbe meg Koppenhágába. Hihetetlen, hogy a szakmunkások és gyári összeszerelők országává teszik Magyarországot, akik pedig a jövő értelmiségi generációját fogják képezni mind el vannak üldözve. Csodálatos jövőkép!”

„Bizonyítja ezt a fidelitas vezetősége, vitézy dávid, konzc zsófia, ferencz orsolya, a gyíkvállú álomtitkárok, és mini szterelnöki , és kormánymegbizonytalanok tömkelege! Bizony!”

„De lehet,hogy elég a nem talált diploma is,vagy a hamisított érettségi. Nemlétező nyelv vizsga .stb.stb.”

„A ti gyerekeitek meg tanulnak.Nem is akárhol,hanem külföldön”

„menjen mindenki politikusnak! Abban van már évtizedek óta nagy pénz!”

„Ja 12-13 szétvertétek a szakképzést most meg sikerként dobjátok… mi van nem jött be az OKJ képzés vagy már meggazdagodtak a haverok belőle … Jó példa képükvan a most végzőknek azok akik kint folytatják az életüket 2/3 része a most végzőknek is elmegy kérdeztétek?”

„Kórház=halálgyár. Iskola=birkaképző. A posta 7 nap alatt kézbesít Nyíregyházáról Nyíregyházára. A halott neve megváltozik. A feleség nevét megváltoztatják önkényesen több mint 46 év után? Jogtalanul használta, ezért elvehetik a lakását, zárolhatják a bankszámláját? Ezt akarjátok, birkák?”

Persze vannak olyanok, akiknek tetszik az Orbán-ötlet

„A fiataloké a jövő!”

„Fiatalok mondják az igazat együtt sikerülni fog!”

„Nem kelllett volna ennyi diplomás !! Mind elmegy WC takarítani , meg mosogatni a diplomával nyugatra !! Az orvosok is kitanulnak az állam pénzén , és Angliába gyógyítanak nem itthon !!”

Fotó: MTI

Kapcsolódó

…és az alkalom a fentiekhez…

A munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem

– mondta a miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján, a budapesti Hungexpon. Köszöntőjének elején Orbán Viktor kitért a választási eredményére. Úgy fogalmazott:

„a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással”

nyertek, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt tizenkét évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt. Felidézte: kiterjesztették a duális képzést, életszerűbbé tették a képzési formákat, létrehozták a szakképzési centrumokat és a szakmunkás-hallgatók ösztöndíjrendszerét, valamint léptek a digitalizáció irányába is, a kormány pedig ingyenesen biztosítja az első két szakma vagy szakképesítés megszerzését. Mindezeknek köszönhetően mára 250 ezren tanulnak szakképzésben, egyre nagyobb a kereslet a képzett szakmunkásokra, a vállalkozói pálya is egyre népszerűbb és egyre jövedelmezőbb.

Két jó tanács összefoglalja, miért érdemes szakmát tanulni: amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát

– mondta. Úgy értékelt: az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása, és a jövőben még inkább azzá válik majd.

Szerinte bár igazságtalannak tűnhet, hogy még „alig ocsúdtunk fel” a koronavírus-járványból, máris „megkaptuk a nyakunkba” a szomszédban dúló háborút, ahelyett, hogy „kárhoztatnánk a körülményeket”, inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy „akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem.

Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor megerősödve kerülhetünk ki ebből a bajból is, és tehetünk egy méretes lépést előre, nem pedig hátra”

– fogalmazta át a pártja kampányszlogenjét. A pályaválasztó fiatalokat pedig arra biztatta, válasszanak maguknak szakmát. Úgy látja,

Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában.

Aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában.

„Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem”. (forrás)

3 thoughts on “Nem rötyög! Orbán szerint: „a munkának van jövője Magyarországon!” – …és vele, meg az udvartartással mi lesz?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük