Lopakodó "Fudanosítás" - népszavazást ígérnek, de közben... - Városi Kurír

Sorting by

×

Lopakodó “Fudanosítás” – népszavazást ígérnek, de közben…

A parlament kormánypárti többsége megszavazta a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását. Az intézmény ingyen kaphatja meg a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit.

Hirdetés

Alapítványi Magyarország

134 igen és 25 nem szavazattal megszavazta a parlament kormánypárti többsége kedden a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását és azt, hogy ingyen átadják a még tervezés alatt álló beruházásnak a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit.

Az MSZP, DK, LMP, Párbeszéd és a Momentumhoz csatlakozott független képviselők már korábban jelezték, hogy ezen a szavazáson sem vesznek részt, ahogy a különféle módosítókkal melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezet szavazásán sem.

A 2022 utáni kormányok gúzsbakötése

A jogszabályok jóelőre rendelkeznek az egyetem fenntartójaként működő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, sőt már most gondoskodnak arról, hogy az alapító jogok gyakorlásával a majdani – mondjuk ellenzéki – kormány ne szólhasson bele. Ezzel a kedden zárószavazásra bocsátott tervezettel a kormány ingyen átadná a még tervezés alatt álló beruházásnak a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit, valamint a Nagyvásárcsarnok felújításra kijelölt műemlék épületeit. Eközben egy másik, szintén kedden megszavazandó törvényjavaslattal a „kollégiumi funkciótól megfosztott Diákvárost” áttolják a korábbi tartalékterületekre. A törvényjavaslatok megszavazásához a parlament kétharmada kell – írja a Telex.

Újabb szemérmetlen átverés

Ne feledjük, az utóbbi napokban bármelyik kormányzati szereplő szólalt is meg a témában, az folyamatosan a következő év végére tervezett népszavazást emlegette. Most azonban már egyre világosabb, hogy ha lesz is ilyen, addigra igyekeznek olyan helyzetet teremteni, amikor már csak rábólintani lehet az ügyre. Azon a napon amikor reggel a kormányinfón még népszavazást ígért Orbán, a fideszesek már át is nyomtak a bizottságon két új lehetőséget a munka további végzésére, mintha mi sem történt volna:

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) is hiába kérdezte Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát, aki sokadszorra is csak felmondta:

a projekt egyelőre csak tervezés alatt áll.

Sokat elárulóan hozzátette azonban:

„a két jogszabály arra kell, hogy előre haladhassanak”.

Ennek érdekében a törvényekkel nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítik a projektet, felhatalmazást adnak a kormánynak arra, hogy rendeletben jelölje ki az új kínai campus megvalósításához szükséges fejlesztési területet.

Majd a paralment kormánypárti többsége kedden már el is fogadta ezeket.

Budapest így döntött

 

Fudan

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Lopakodó “Fudanosítás” – népszavazást ígérnek, de közben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.