Sorting by

×

Macron és az “Öt Bölcs” – Beszéljenek mindenről, csak diplomáciáról/külpolitikáról ne, olyankor a hülyeség hő hatására kitágul….

Mindennel foglalkozzanak ebben az Öt c. akármiben, nem bánom, csak a diplomáciával/külpolitikával ne. Mert a hülyeség ilyenkor a hő hatására kitágul – ajánlja Szűcs Róbert Gábor, a Budapesti Gazdasági Egyetem volt docense, egykori diplomata a heti aktuális adást megnézve.

Macron-látogatás

1. “Macron egyértelműen cáfolta azt az állítást, hogy Orbán Viktor el lenne szigetelődve. Nincsen”- Imígyen szóla Hont András

De igen. Macron u.i NEM Orbán Viktorhoz jött. Ha önmagán kívül valami másra is figyelni tetszett volna neki, akkor Hont tudta volna, hogy a magyar kormányfő jelenleg aV4 soros elnöke. Márpedig a francia államfő a V4-gyel (is) akart találkozni. Ezért volt a látogatás Budapesten és NEM Orbán Viktor miatt. Ha Szlovákia lett volna a soros elnök, akkor Pozsonyba megy.

2. Elhangzott, hogy a Heller Ágnes sírjánál tett látogatásnak sincs jelentősége.

Már hogyne volna! Aki ilyet állít, annál nagyobb diplomáciai érzéketlensége csak egy ökörnek van, de ebben sem vagyok teljesen biztos, az induló esélyek egyenlőek.

3. Milyen snassz helyen tárgyaltak.

Kíváncsi vagyok, hogy az Öt Bölcs közül hányan voltak már nagyköveti rezidencián. Nem a sajátjainkat említem, bár megtehetném, hanem a németet, a szlovén fővárosban. Egy Goethe-esten vettem részt, szűk körben, a magyar nagykövet engem küldött el. Nagyon kellemes volt, hangulatvilágítás, társalgás Goethéről és koráról, meg egyebekről, persze németül. Alacsony dohányzóasztalt ültünk körbe (este kilenctől, ha jól emlékszem, tehát vacsora ohne) némi ital: üdítő, kávé, tea, aprósüti – ennyi. Az asztal – nos, lehet, hogy éppoly barna, mint a franciáknál Pesten, nem tudom, ahhoz sötét volt, meg tán nem is néztem. Az a baj, hogy a ma esti beszélgetőknek gőzük nem volt, mi a rezidencia szerepe ilyenkor. És hogy ez nem hivatalos találkozó volt, ami bizony nem lett volna kötelező. Önmagában gesztusnak minősül. Sőt, üzenetnek.

Persze, csak az hallja meg, akinek füle van a hallásra. Akinek nincs, az nem érti, – de mondja.

Kapcsolódó

 

Macron és az "Öt Bölcs" - Beszéljenek mindenről, csak diplomáciáról/külpolitikáról ne, olyankor a hülyeség hő hatására kitágul....

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Macron és az “Öt Bölcs” – Beszéljenek mindenről, csak diplomáciáról/külpolitikáról ne, olyankor a hülyeség hő hatására kitágul….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.