Magyar György: büntetőeljárás is várhat a kórházból hazaküldött betegek orvosaira

„A kórházak orvosainak lojalitása, félelme, vagy egyszerűen hozzá nem értése miatt küldhettek haza olyan betegeket is, akiknek ez súlyos egészségkárosodást okozott – jelentette ki Magyar György, aki hangsúlyozta: az orvosnak azt az utasítást, ami ilyen súlyos helyzetet teremt el kell utasítani, sőt, ez a kötelessége. Ha a felelősség megállapítható, az orvosok ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indítható büntetőeljárás”.

Szél Bernadett független parlamenti képviselő kézhez kapta az ágyszám-leépítés adatait,

amely szerint – a kásleri rendelet nyomán – nyolc-tizenkétezer beteget küldtek haza a kórházakból a koronavírus-járványra hivatkozva. Magyar György ügyvéd a Klikk TV-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy

a kormányt csak politikai felelősség terheli, vagyis az esetleg emiatt kárt szenvedett, esetleg elhunyt betegek vagy hozzátartozók csupán egyedi jogorvoslattal élhetnek a kórházakkal szemben.

(A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg).

„Tekintve, hogy minden eset más, csoportos perindításra sincs lehetőség”

– mondta az ügyvéd, aki hozzátette

„hatósági vizsgálat sem indulhat a kormány felelősségének kivizsgálására, ugyanis a Fidesz kormányra kerülése után nem sokkal, megszüntette az erre szakosodott intézményt”.

Arra a kérdésre nem tudott válaszolni az ügyvéd,

hogy hány perre számíthatunk ilyen ügyben, de elmondta:

„az emberek félnek névvel, címmel vállalni az eljárásokat, pedig szükség volna mintaperekre, amiket egyébként a mi irodánk is ingyen el szokott vállalni, mentesítve az ügyfeleket az ügyvédi költségek terhe alól”.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük