Földi szerint el lehetett volna süllyeszteni annak az újságírónak a csónakját, aki leleplezte a külügyminiszter hazugságát

Földi László egykori hírszerző valószínűleg túl sok James Bond-filmet nézett, és szakmai ártalomból fakadóan mindenről mindig ugyanaz jut az eszébe. Mással ugyanis nem tudjuk magyarázni, hogy az adriai tengeren akarna kilövetni egy gumicsónakot.

Az egykori hírszerző,

az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, Tarlós István volt tanácsadója, Földi László kémkedést sejt a háttérben, és szerinte komolyan meg kell vizsgálni, hogy a külgazdasági és külügyminisztert Szíjj László jachtján az Adrián lefotózó Átlátszó

„milyen külső szervek számára dolgozik”,

és a tevékenységük milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Hozzátette, bűncselekménynek tartja Szijjártó Péter „megfigyelését”, ahogy a képek engedély nélküli közzétételét is.

De ez még nem elég,

mert Földi szerint

„a védett személy tartózkodási helye államtitok”,

és jogos lett volna akár az is, ha az Átlátszó csónakját egyszerűen elsüllyesztik. Azt állítja, hogy a világon mindenhol ez történt volna, mivel „ez merényletnek minősül, és nekik (a külügyminiszter védelmére kirendelt embereknek – a Szerk.)

„mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet”.

Hírhullám>>>>>>>>>>>>

Magunk is úgy véljük, tényleg vizsgálat kell,

és az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tűzze napirendjére, milyen feltételek mellett került a külügyminiszter a luxusjachtra. Mutassa fel a számláját – vagy azt, hogy mit adott az ellátásért cserében. Evidens különben, hogy a sajtó ezt az útvonalat figyelte, amelyen rendszeresen közlekednek a magánrepülőgépek és hajók az adriai kikötők között, és viszik a Fidesz-potentátokat az úszó „pártüdülőbe”.

Nem tudhatjuk, hogy Szijjártó az adriai kiruccanása kapcsán vajon lemondott-e az egyébként őt megillető személyes védelemről. Azt viszont bátran leszögezhetjük, hogy egy csónakot a tengeren elsüllyeszteni pusztán azért, mert megközelítette Szíjj luxusjachtját, a horvát törvények szerint is minden bizonnyal bűncselekmény. Ez természetesen Magyarországon is az. Az egész tehát egy rémálom, a „nemzetbiztonsági szakértő” hagymázas ötlete, valószínűleg a túl dús fantáziájának következménye.

Téved a szakértő abban is, hogy a védett személy tartózkodási helye államtitok

Elég furán nézne ki, ha államtitokká minősítenék, hol van az államfő munkahelye, vagyis a Sándor-palota, s hol a miniszterelnöké, tehát a Karmelita-kolostor, s hol tölti a munkanapjait Szijjártó Péter miniszter. Arról nem is beszélve, hogy Földi sajátos logikája alapján egy védett személy sajtótájékoztatóját sem lehetne meghirdetni, mert az is államtitok, és az érintettet ezzel mindjárt egy merénylet kockázatának is kitennék.

Befejezésül:

egy közszereplő – akinek a magánélethez fűződő jogát az alaptörvény is védi – tűrje el elegánsan, ha hazugságon érték, és senki ne próbálja menteni a menthetetlent. Inkább azt magyarázza meg valaki, hogy mit keresett egy miniszter a negyedik leggazdagabb magyar vállalkozó luxusjachtján, ami messze túlmutat a magánélethez fűződő jogok alkotmányos garanciáin. Ráadásul történt mindez az Adrián. Vajon miért nem a Balatonon nyaralt a miniszter, hiszen a főnöke mindenkinek erősen ezt ajánlotta?

Forrás

Földi

 

Egy hozzászólás itt: “Földi szerint el lehetett volna süllyeszteni annak az újságírónak a csónakját, aki leleplezte a külügyminiszter hazugságát

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük