A munka ünnepe lassan átalakult a szolidaritás ünnepévé. “A rászorultakkal törődni kell!” Május 1-én az ELEGY -aminek egyik alapítója Magyar György- a civilek, az ellenzéki pártok és a szakszervezetek közösen lépnek fel.

Csak együtt, sem ellenzék, sem társadalom nem működhet szolidaritás nélkül!

A járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt a május 1-jei demonstráció adománygyűjtés keretében valósulhat meg – ezt kezdeményezte az ELEGY, az ellenzékiek, civilek, szakszervezetek és politikusok együttműködési fóruma. A veszélyhelyzetben pedig a lakóhely elhagyásának jogszerű indoka lehet a magáról gondoskodni nem tudó vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás is. Ezért mindenki bátran induljon útnak, aki adakozni kíván – írta Magyar György közösségi oldalán.

Idén a munka és a munkavállalók ünnepén Magyarországon százezrek nélkülöznek

A kieső bérek pótlására elégtelen védőhálót biztosít a kormány, ami olyan mértékű családi problémákat okoz, amelyek egyenes következménye a küszöbön álló nemzeti tragédia.
Ez nem csak a veszélyhelyzet következménye. Nyomor már a koronavírus-járvány előtt is volt, és az csupán láthatóbbá és szélesebb körűvé terebélyesedett a szükséges gazdasági döntések elmaradása miatt.

Kenyeret, tisztességes munkát és biztonságos munkakörülményeket követelünk minden honfitársunknak, főként azoknak, akiket a kormány végleg az út szélén hagyott! Rengeteg honfitársunk került méltatlan és nehéz helyzetbe.

Fontos, hogy segítsünk nekik!

Szolidaritásunknak nyomatékot adva szervezzük tartósélelmiszer- és tisztítószeradomány-gyűjtésünket május 1-jén 11.00-12.00 óra között a Városliget környékén.

Ezzel egyidőben a Klubrádió élő adásban számol be az eseményről. Aki teheti, május 1-jén 11.00-12.00 óra között autózzon a Városliget felé, s hozzon magával adománycsomagodat, és adja le azokat a gyűjtőpontok valamelyikén.

Ha valaki nem tudná személyesen elhozni adományait,

de segíteni akar,

utalhat az alábbi számlaszámra: MENŐK-OTT 16200106-11624455

Az ide érkező támogatásokat élelmiszer-vásárlásra fordítják. Együttérzését pedig mindenki egy, az autóra kötött sállal, szalaggal, kendővel fejezheti ki.

figyu

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem igazán értem, hogy miért pont május 1-én kell ezt tenni?!? Tegnap, holnap, honap után ugyn annyira FONTOS! Ellenkezünk? Muszály nekünk gyűlölködni? Ha ők gyűlölködnek, akkor nekünk is be kell szállni? Meddig mehet ez még?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét