Magyar György: most ne felvonuljunk, inkább adományozzunk! —  egyenes beszéd az Egyenes Beszédben

A munka ünnepe lassan átalakult a szolidaritás ünnepévé. “A rászorultakkal törődni kell!” Május 1-én az ELEGY -aminek egyik alapítója Magyar György- a civilek, az ellenzéki pártok és a szakszervezetek közösen lépnek fel.

Csak együtt, sem ellenzék, sem társadalom nem működhet szolidaritás nélkül!

A járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt a május 1-jei demonstráció adománygyűjtés keretében valósulhat meg – ezt kezdeményezte az ELEGY, az ellenzékiek, civilek, szakszervezetek és politikusok együttműködési fóruma. A veszélyhelyzetben pedig a lakóhely elhagyásának jogszerű indoka lehet a magáról gondoskodni nem tudó vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás is. Ezért mindenki bátran induljon útnak, aki adakozni kíván – írta Magyar György közösségi oldalán.

Idén a munka és a munkavállalók ünnepén Magyarországon százezrek nélkülöznek

A kieső bérek pótlására elégtelen védőhálót biztosít a kormány, ami olyan mértékű családi problémákat okoz, amelyek egyenes következménye a küszöbön álló nemzeti tragédia.
Ez nem csak a veszélyhelyzet következménye. Nyomor már a koronavírus-járvány előtt is volt, és az csupán láthatóbbá és szélesebb körűvé terebélyesedett a szükséges gazdasági döntések elmaradása miatt.

Kenyeret, tisztességes munkát és biztonságos munkakörülményeket követelünk minden honfitársunknak, főként azoknak, akiket a kormány végleg az út szélén hagyott! Rengeteg honfitársunk került méltatlan és nehéz helyzetbe.

Fontos, hogy segítsünk nekik!

Szolidaritásunknak nyomatékot adva szervezzük tartósélelmiszer- és tisztítószeradomány-gyűjtésünket május 1-jén 11.00-12.00 óra között a Városliget környékén.

Ezzel egyidőben a Klubrádió élő adásban számol be az eseményről. Aki teheti, május 1-jén 11.00-12.00 óra között autózzon a Városliget felé, s hozzon magával adománycsomagodat, és adja le azokat a gyűjtőpontok valamelyikén.

Ha valaki nem tudná személyesen elhozni adományait,

de segíteni akar,

utalhat az alábbi számlaszámra: MENŐK-OTT 16200106-11624455

Az ide érkező támogatásokat élelmiszer-vásárlásra fordítják. Együttérzését pedig mindenki egy, az autóra kötött sállal, szalaggal, kendővel fejezheti ki.

figyu

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.04.30 - 21:46
    Közvetlen hivatkozás

    Nem igazán értem, hogy miért pont május 1-én kell ezt tenni?!? Tegnap, holnap, honap után ugyn annyira FONTOS! Ellenkezünk? Muszály nekünk gyűlölködni? Ha ők gyűlölködnek, akkor nekünk is be kell szállni? Meddig mehet ez még?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük