BanánköztársaságKerítésen innen

Magyar Helsinki Bizottság: az Európai Unió nem haramia!

haramia

Érdekes facebook bejegyzéssel jelentkezett hétfőn a Magyar Helsinki Bizottság, az elsősorban az emberi jogok védelmére alapított magyarországi egyesület karakán vélemény nyilvánított.

Összesen 14 520 milliárd forintot adna az Európai Unió azért, hogy hazánk gazdagabb, élhetőbb és igazságosabb ország legyen

„Amennyiben nem lesz állami korrupció, és nem folyik tovább a jogállam lerombolása, akkor Magyarország végre hozzájut összesen 11 120 000 000 000 forint vissza nem térítendő támogatáshoz az uniós költségvetésből és a helyreállítási alapból (RRF). Ráadásul, ha hivatalosan és alátámasztva kéri a kormány, megnyílhat a 3 400 000 000 000 forintos kedvezményes hitelkeret is.”

Így foglalható össze az EU nagyvonalú ajánlata a kormánynak.

Ezzel mindenki nyerne: csökkenne a korrupció, megindulna a jogállam visszaépítése, és létfontosságú, hatalmas forrásokhoz jutnánk.

A kormány mégis úgy tesz, mintha az EU egy útonálló lenne, és olyan kényszer elé állítaná az országot, hogy „a pénzt vagy életet” dilemmájára kellene választ adnunk.

Csakhogy nincsen ilyen dilemma, az Unió pedig nem haramia

Forrás: Magyar Helsinki Bizottság

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Gulyás Gergely: a magyar baloldal és nyugat-európai szövetségeseik azon dolgoznak, hogy ne lehessen egészségügyi és pedagógusbéremelés Magyarországon

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!