Kerítésen innen

OTP-sek, figyelem!

OTP-sek, figyelem!

Az OTP nevére szóló telefonszámról hívogatnak csalók banki ügyfeleket. Ne dőljön be nekik, ne adjon meg semmilyen adatot – figyelmeztet a Napi.hu.

Csalásveszély!

A telefonszám, amiről indítják a hívásokat nagyon hasonlít a banki telefonszámhoz, ami a 06-1/20/30/70 3666-666, így ha valaki beírja az internet keresőjébe a telefonszámot nagy eséllyel a bank telefonszámát adja ki.

A 06 40 366 388-as telefonszámról hívogatnak csalók OTP-s ügyfeleket, amit tilos felvenni.

A számot adathalászok használják, van olyan oldal, ahol egy baktalórántházi fiók, és olyan is, ahol debreceni OTP-fiók van megadva a telefonszámhoz. A csalók valamilyen adatbázisból hozzáférhettek a banki ügyfelek nevéhez és telefonszámához, mert a nevüket ismerik, és azt is tudják, hogy OTP-s ügyfelek.

A módszer

Az “ügyintéző” arra figyelmezteti a potenciális áldozatot, hogy van két gyanús, jóváhagyásra váró tranzakciója, ezek értéke 200 ezer forint körüli összeg. Ha nem az ügyfél indította az átutalást, akkor pedig személyes adatokat kér a tranzakció megakadályozása érdekében, amelyek alapján kicsalhat pénzt az áldozattól.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink!

About Author

Szólj hozzá!