adatok - Városi Kurír

Sorting by

×

Szijjártó és az általa vezetett “3 szavas” külügy – Hungarikum – ma még, de…..

Az úgy van, hogy a nép megválaszthatja, -általában demokratikusan- hogy kit alkalmaz első számú közszolgájának, akinek kutya kötelessége legjobb tudása szerint alázattal tenni, amire felhatalmazást kapott főnökeitől. Ezt figyelembe véve kell megválasztania a közszolgatársait, akik ugyan ezt teszik. Ehelyett mit “hátrafelé nyilaztak össze Magyarországon a megválasztottak? Például Szijjártó Pétert külügyérnek és a sameszait kommunikátoroknak.

Tovább

5839 új fertőzött, 134 halott abban az országban, amely miniszterelnöke szerint már “ötször vitte földre a járványt”

Éppen két hete, hogy a kormány szinte valamennyi a járvány miatt hozott korlátozását, akár csak sok más felelőtlen kormány világszerte, eltörölte. Érdemes tehát nagyon odafigyelni a járvány helyzet romlására, aminek következtében több országban is vissza vezették már minimum  a maszk viselési kötelezettséget. nálunk ez alighanem legalább a választások utáni napig nem történhet meg.

Tovább

Ujhelyi: visszatartott covid-adatok: ezt nem fogják megúszni! – “Ne legyen kétségünk, valamilyen sötét politikai okból tudatosan tartják vissza…”

Immár 45 napja, hogy Müller Cecília és a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem válaszol a covid-betegek oltottsági adatait kikérő közérdekű adatigénylésemre; ha minden jogi kiskaput kihasználnak, legfeljebb további tizenöt napig tudják még titkolni ezeket a számokat – számolt be szokásos Vasárnapi levelében Ujhelyi István.

Tovább

Magyar György: jogsértően titkolóznak a Covid-fertőzöttek települési szintű megoszlásáról?

A járványhelyzettel kapcsolatos „információkat az egészségkárosodás megelőzéséhez szükséges ismeretekkel kiegészítve nyilvánosságra kell hozni” – derül ki az egészségügy törvényből. Ennek része az is lenne, hogy megtudhassuk, a közvetlen lakókörnyezetünkben mekkora a fertőzés kockázata. Az illetékes hatóságok ezt nemigen akarják kiadni, pedig a pandéma megfékezéséhez ez alapvető információ lehetne. Inkább titkolóznak, veszélynek kitéve emberek sokaságát.

Tovább

Törvény született: átadhatók az oltási adatok!

Emlékeznek még a nagy felzúdulásra, amikor regisztrációhoz kötötte a regnáló kormány az oltásra való jelentkezést? Sokan féltették személyes adataikat, ami hazánkban 2021-ben nem is olyan ördögtől való, megalapozatlan feltevés. Úgy tűnik, ez hungarikum, mert Izraelben áldásukat adták a képviselők arra, hogy az oltási adatok átadhatók.

Tovább