Sorting by

×

5839 új fertőzött, 134 halott abban az országban, amely miniszterelnöke szerint már “ötször vitte földre a járványt”

Éppen két hete, hogy a kormány szinte valamennyi a járvány miatt hozott korlátozását, akár csak sok más felelőtlen kormány világszerte, eltörölte. Érdemes tehát nagyon odafigyelni a járvány helyzet romlására, aminek következtében több országban is vissza vezették már minimum  a maszk viselési kötelezettséget. Nálunk ez alighanem legalább a választások utáni napig nem történhet meg.

Adatok a “földharc” állásáról

A hétvége adatait közöljük. A beoltottak száma 6 400 547 fő, közülük 6 183 247 fő a második, 3 834 724 fő a harmadik, 242 651 fő már a negyedik oltását is felvette. Az elmúlt három napban 5839 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 829 928 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 134 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45 095 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 681 268 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 103 565 főre csökkent. 2061 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány ötödik hullámának leszálló ágában vagyunk, ezért kormány kivezette a járványügyi korlátozásokat és megszűnt a maszkviselési kötelezettség. A regisztráció és az időpontfoglaló folyamatosan nyitva van az oltáshoz, csütörtöktől-szombatig pedig újabb oltási akció lesz.

Oltani, oltani, oltani

Az oltásra továbbra is kiemelten várjuk az oltatlanokat és azokat is, akiknek már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90%-ra emelhető a védettség. A kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét mindenkinek, aki élni szeretne az oltás lehetőségével. Az oltás felvétele a kórházi oltópontokon, a házi orvosoknál és a házi gyermekorvosoknál továbbra is lehetséges. A regisztrációs és az időpontfoglaló honlap folyamatosan nyitva áll, márciusban is minden héten lesznek oltási akciónapok. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/marciusban-minden-csutortokon-penteken-es-szombaton-oltasi-akcio.

Írta meg a kormányzati honlap.

Érdemes lenne végiggondolni!

Valamennyi kormány amely lazított, azt annak tudatában tette, hogy csak a szerencsére számíthat, ha azt gondolja, hogy ettől az intézkedéstől nem tér vissza a járvány. Az újabb járványveszély  és a vele járó ember halál réme azonban sokkal kisebbnek tűnt a politikai elit szemében, mint a rendszabályok esetén várható gazdasági visszaesés.

Ez a helyzet világszerte felvethetné a politikusi  felelősség  és/vagy felelőtlenség kérdését, de a világ népei egyenlőre hallgatnak. Meddig még?

Minden a koronavírus járványról!

járvány

átver

Egy hozzászólás itt: “5839 új fertőzött, 134 halott abban az országban, amely miniszterelnöke szerint már “ötször vitte földre a járványt”

  • 2022.03.21 - 19:06
    Közvetlen hivatkozás

    Sajnos sokan nem hisznek az oltásban, és vannak akik még a vírus létét, vagy veszélyét is tagadják!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.