Magyar Kupa: a Győr kiejtette a Kecskemétet

A Kecskeméti TE 1-0-ra kikapott kedden az ETO FC Győr vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, így a másodosztályú csapat jutott a nyolcaddöntőbe.

A 4. forduló első mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus FC Tényőn fogadta a Vasas FC-t

A 42. percben Márkvárt tanárian indította a kifele mozgó védők mögé induló Ódort, aki laposan középre adott, az érkező Vida lövésébe Zimonyi Dávid ért bele, így került a kapu jobb sarkába a játékszer (0-1).

A 60. percben egy ártalmatlannak tűnő bal oldali támadásépítés közben ritmust váltott a Nyíregyháza, Gresó Mátyás váratlanul a jobb lábára helyezte a labdát és tüzelt, az erős 20 méteres lövés érintés nélkül vágódott a hálóba (1-1).

A 81. percben a Vasas-nyomás góllá érett: Ihrig-Farkas két védővel szemben cselezett a jobb szélen, majd a szögletzászlóhoz közeledve élesen középre ívelt, a mélységből érkező Otigba Kenneth pedig kegyelmet nem ismerve vágta az ellentétes alsó sarokba a labdát (1-2)!

Győrben a hazaiak gólját a 39. percben Kiss Bence szerezte. A 68. percben az alföldiek is betaláltak, de Nagy Krisztián gólját les miatt nem adták meg.

Az újoncként az NB I-es tabella második helyén álló KTE az első élvonalbeli búcsúzó a kupasorozat mostani idényében.

Tímár Krisztián, az ETO FC Győr vezetőedzője

“Nagyon örülünk neki, hogy így sikerült ez a mérkőzés, azt hiszem szükségünk volt már erre a sikerre. Külön öröm, hogy egy NB I-es csapat ellen is sikerült a stílusjegyeinket kidomborítani és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban kifejezetten jól játszottunk. Bebizonyítottuk, ha stabilak vagyunk hátul, betartjuk a taktikai utasításokat, és elöl bemegy a helyzet, akkor akár egy élvonalbeli csapat ellen is tudunk sikeresek lenni. Nyilván a bajnokságban is ezt szeretnénk csinálni, és azért dolgozunk, hogy ott is sikeresek legyünk.”

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője

“Gratulálok az ETO-nak, rúgott egy gólt, és akárhogy is nézzük a mérkőzés képét, ez döntőnek bizonyult. Az első félidőben kreativitásban nem tudtuk felülmúlni a hazaiakat, voltak szögleteink és pontrúgásaink, de nekik is, így maradt az egygólos különbség a szünetig. A második félidőben már úgy éreztem, hogy a cseréknek köszönhetően irányítottuk a mérkőzést, az ETO kontrákra játszott, de bárhogy próbálkoztunk, jól hárították a lehetőségeinket, így sajnos nem sikerült továbbjutnunk.”

A nyolcaddöntő sorsolására csütörtökön 20 órától kerül sor az M4 Sporton.

Labdarúgó MOL Magyar Kupa

4. forduló (a 16 közé jutásért):

ETO FC Győr (NB II)-Kecskeméti TE 1-0 (1-0) 
Gól:
 Kiss Bence (39.)

Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Vasas FC 1-2 (0-1)
Gól:
 Gresó Mátyás (60.), ill. Zimonyi Dávid (42.), Otigba Kenneth (81.)

Forrás: ETO FC Győr / MLSZ / Vasas

VK – SPORT

Pin It on Pinterest