Magyarország-Horvátország 2:1, és a gyűlölet-cunami

Euforikus hangulatban számolt be a magyar sajtó arról, hogy 1 góllal sikerült a magyar válogatottnak jobbnak bizonyulni a horvátokénál. Lehet, hogy ciki, de nem szeretem a focit, ennek megfelelően nem hozott lázba a hír. Remek, nyert a hazám válogatottja és mentem volna tovább, ha nem botlom bele Németh Szilárd posztjába és az alatta dúló gyülölet-cunamiba.

Mi köze van egy becsűrt labdának a politikai hovatartozáshoz?

Ami történt: A magyar válogatott a tavalyi vb-n a döntőig menetelő Horvátországot fogadta az Eb-selejtezőben. Aki még nem látta és érdekli a mérkőzés élő közvetítését és a gólokról készült videókat itt találják.

Az újságok már megalapozták az érzést bennem, hogy tiszta gáz vagyok, hiszen 90 perc labdakergetésen túl valami csoda esett meg a Groupama Arénában. A sport365.hu újságírója odáig fajult, hogy az alábbiakat írta:

A 76. percben aztán hangrobbanás rázta meg a Groupama Arénát, hiszen Dzsudzsák szöglete után Pátkai Máté bevágta a labdát a kapuba.

meg, hogy

… világraszóló magyar siker!

hotvath-magyar
fotó: MTI

Ha győzünk, ha veszítünk, vesszen az ellen!

Hát, nem vagyunk egyformák, nekem más elképzelésem van arról, hogy mi jelenthetne valódi magyar világszenzációt, vagy egyszerűen csak nem világbotrányt.

A meccset természetesen élőben izgulta végig Németh Szilárd, ami szíve joga, amíg nekem nem kötelező. Közösségi oldalára posztolta is a szelfit, amin barátjával, Kubatov Gáborral látható. Ez is magánügy. Az igazi dráma az, ami a kép alatti kommentekből kiolvasható. Nehogy azt higgye a nyájas olvasó, hogy önfeledt örömujjongásukat zenélték el a  klaviatúrán a lelkes szurkolók, a meccsről vajmi kevés szó esett.

Marco Rossi szövetségi kapitány egyébiránt visszafogottabban nyilatkozott a rangadót követő sajtótájékoztatón:

Ugyan Horvátország nem a legjobb formáját mutatta, de úriemberekként viselkedtek. Nem értek egyet azzal, hogy csodálatos pálfordulás történt. Ha ma este 3-2-re kikapunk, más lenne mindenkinek a szája íze. Mindenki csak a végeredményt nézi. A szlovákok ellen nem volt szerencsénk, a statisztika is azt mutatja, fe-fej mellett játszottunk velük. Ma este Fortuna mellénk állt – de meg is dolgoztunk érte.

Aztán Ő is belelendült:

Ezt a meccset nevezném karrierem legnagyobb győzelmének. Hogy én lehetek a magyar kapitány, azt többször elmondtam, életem, karrierem csúcsa. Ezek a győzelem pillanatai, amit együtt kell megélni a szurkolókkal.

Szellemileg szerényen komponált dühkitörések….

Szinte a teljes vezérkar képviseltette magát a meccsen, ami szintén magánügy, bár figyelemre méltó, hogy mindegyiküknek ez a hobbijuk.

Orbán Viktor miniszterelnök, Csányi Sándor MLSZ-elnök és OTP-vezér, Hernádi Zsolt Mol-vezér, Szijjártó Péter külügyminiszter, Baán László Szépművészeti-igazgató is felbukkant a Groupama Aréna VIP páholyában a magyar-horvát meccs alatt. (hvg.hu)

A hvg.hu képe arról tanúskodik, hogy a foci mellett más dolgok meghányására-vetésére is alkalmas volt a 90 perc.

magyar-horvat-orban
fotó: hvg.hu

 

A horvát államfő, Kolinda Grabar-Kitalovic a szurkolók között izgulta végig a produkciót.

“Magyarország-Horvátország 2-1! A mérkőzést élőben szurkoltuk végig a helyszínen Kubatov Gábor barátommal.”

A kommentekből

“A magyar focicsapat , a szurkolótábor és Orbán Viktor m.elnöl úr jelenlétével nagy dicsőséget szerzett Magyarországnak. A következő nagy győzelem időpontja: 2019. Május 26. Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok. !!!!!”

“A magyar és nemzetellenes ballibes roncsoknak nem lesz szép estéje?HAJRÁ MAGYAROK!!!Fajkasháziiiiiii hoj vagy…”

“LIBSI ELLENZÉKI GECIK EZ MA NAGYON NEM A TI GYŐZELMETEK ”

“Ilyen népünnepély miatt kellenek a gyönyörű stadionok!”

“Akkor most lehet nyáladzani hetekig, hogy milyen jó a magyar futball, csak a soroslibsik szerint nem az, és mindjárt építünk is két újabb stadiont…egyet itthon, egyet a horvátoknál.”

“Nem mi győztünk, a horvátok akarták, hogy mi győzzünk! Listás Kubatovért meg jár a piros pont, rezsiogre.”

“koszonnyuk fonok”

Hát erről beszéltem….

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest