Már vonaton menekültek a petárdától rettegő kutyák

Több ebet is vonatról kellett leszedni idén, volt olyan vidéki gazdi, aki el sem akarta hinni, hogy Budapestről kell hazahozni a petárdától odáig menekülő kedvencét.
[mnky_ads id=”3427″]
“Meglepődtünk, mert ilyen év még nem volt, egymás után 3 kutyát is a vonatról kellett leszedni egy nap alatt” – mondta a hvg.hu-nak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője. Ez a szervezet látta le az ügyeletet a főváros jelentős részén, mivel a rendőrségi riasztások is hozzájuk futottak be.

Az óév utolsó napján sajnos szokás szerint akadt is dolguk a durrogástól-tüzijátéktól megijedő, elszökő kutyák miatt. Újdonság volt viszont, hogy több rettegő állat felkeveredett valamilyen vonatra.

Szilveszter első vonatozó kutyája egy dunakeszi állat volt, szerencsére már két megálló után feltűnt, és a benne lévő chip adatai alapján a liga hamar hazajuttatta. Egy Bogi nevű puli viszont Érdről egészen a Déli pályaudvarig utazott. „Az érdi gazdi többször is visszakérdezett, mikor felhívtuk, nem akarta elhinni, hogy a kutyája Újpesten van” – mondta a liga vezetője.

A harmadik eset volt a legbonyolultabb: a sülysápi kutya a Keleti pályaudvarra érkezett vonaton, ami alig 20 perccel később már indult is vissza. “Azt mondták, fel és le rohangál, nyilván nem maradhatott a vonaton, rohantunk érte, és pár perccel a vonat visszaindulása előtt leszedtük” – mesélte Pataki Gábor. Szerinte összességében így is kevesebb állatot kellett menteni a fővárosban, két tucat állatról kellett gondoskodniuk. „Talán egy kicsit kezdenek az állattartók felelősebben hozzáállni” – jegyezte meg.

Két elgázolt macskát sajnos már nem sikerült megmenteni, egy nyulat szerencsésen kedden juttatnak haza.

(Forrás: hvg.hu)
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670”]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük