Márki-Zay „kikutatta”, mi lesz Hódmezővásárhelyen!

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere nem bízza a véletlenre városa jövőjét, újraértelmezte a Fidesz kutatásait és közzétette, mire jutott. Érdekes, ahogy egyazon tény mennyire mást jelent aszerint, hogy ki értelmez….

A tények Márki-Zay szemcsijén át…..

„Gyakran kérdezik ismerősök: és hogy álltok Vásárhelyen? A Fidesz rendszeresen kutatott az elmúlt évben, erről a sajtóban is olvashattunk. Láttuk, hogy nem merték feloszlatni a közgyűlést, Lázár János nem mert saját maga elindulni Vásárhelyért, és kutatási eredményeik is eljutottak hozzánk, mégis úgy döntöttünk, végeztetünk egy kutatást saját magunk is. Ennek és egy fideszes lekérdezésnek az eredményeiből összefoglalóan az alábbiak látszanak Vásárhelyen most:

 • TAVALY FEBRUÁRHOZ KÉPEST ALIG VAN VÁLTOZÁS A TÁMOGATOTTSÁGOKBAN, a Fidesz szavazótábora kisebb, de a részvételi hajlandóságuk nagyobb. UGYANÚGY A MAGAS RÉSZVÉTELLEL LEHET GYŐZNI, MINT TAVALY.
 • Kilencből csak egy megkérdezett hajlandó válaszolni a feltett kérdésekre, ez a tavalyi aránynak is csak a fele. Továbbra is sokan félnek elárulni valódi támogatásukat, de tavalyhoz képest többen vállalják fel nyíltan ellenzéki véleményüket.
 • „A fideszesek 83%-a Grezsa Istvánt támogatná, további 12% bizonytalan, 2% Márki-Zay Péterre szavazna. Az ellenzékiek 88%-a Márki-Zay Péterre szavazna, további 9-10% bizonytalan, 2% Grezsa Istvánra szavazna.”

Megkérdezettek értékelése Márki-Zay Péterről (100% ismeri):

 • Pozitív: Becsületes, tisztességes, emberséges, közvetlen
 • Negatív: a városban uralkodó hangulat („mocskolódik”); szemetesebb, mocskosabb a város; hazudik; nem törődik a várossal, meggondolatlan
 • Legjobb akciói: lakossági tájékoztatás (fórumok, fogadóórák, nyilatkozatok, közösségi média stb.), szemétszedés, ingatlanadó eltörlése
 • Legrosszabb akciója/szereplése: a gyermekverésről tett nyilatkozat, a kórház „támadása”, szemétiszap behozatala, országos politikában való részvétele

Megkérdezettek értékelése Grezsa Istvánról (85% ismeri):

 • Pozitív: jó orvos, becsületes, emberséges, közvetlen, megbízható, művelt/intelligens, tesz/tett a városért
 • Negatív: egyszer már elment Vásárhelyről, belépett a politikába, hazudik, fideszes, befolyásolható, köpönyegforgató (apjának ügynökmúltja elvétve kerül elő, közismert és mindenki által szeretett tanár volt)
 • Legjobb akciói: határon túli magyarok segítése, békét teremt, kórház megmentése/javítása
 • Legrosszabb akciója/szereplése: közgyűlési ellenállása, belépett a politikába, kórház, házasságon kívüli negyedik gyermeke, Ukrajnába viszi a pénzt (pedig az itteni óvodának kellene)

Grezsa István megítélése pozitívabb, mint Lázár Jánosé,

összességében sokkal jobb jelölt. Fideszes kutatások szerint egy független nő tudná igazán hitelesen egyesíteni a várost, Grezsa Istvánt azonban még a helyi fideszesek is

„Lázár János emberének”

tartják. A fideszes kampányban ezért Lázár János és Hegedűs Zoltán szereplése káros lenne, Grezsa István a függetlensége igazolására néhány kérdésben szembefordul majd a Fidesszel is.

Márki-Zay Pétert még a fideszesek egy része is tisztességesebbnek tartja

az előző vezetésnél, a városi fejlesztésekről azonban 70% nem értesült, az eredmények kommunikálását javítani kell. A Gyurcsány-Soros-migráns vádak csak a legtanulatlanabbakra hatnak, ők azonban tényleg elhiszik. Az országos politikai szereplést a fideszesek és a bizonytalanok harmada látja problémának, a városban való jelenlétet még ők sem (Lázár János és Rapcsák András sokkal kevesebbet voltak a városban). A kampányban az eredmények és a konkrét tervek megismertetése szükséges.

Konklúzió

ÖSSZESSÉGÉBEN AZT ERŐSÍTETTE MEG A KÉT KUTATÁS, HOGY A VÁROSBAN UGYAN TÖBBSÉGBEN VANNAK A KORRUPCIÓELLENES ERŐK TÁMOGATÓI (senki nem akar újra eladósodást, építményadót, korrupciót, politikai elnyomást), DE A GYŐZELEMHEZ UGYANOLYAN AKTÍV RÉSZVÉTELRE VAN SZÜKSÉG, MINT TAVALY.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük