Márki-Zay újabb feljelentést tett

Két megbízási szerződésre bukkantak Hódmezővásárhelyen az önkormányzatnál. Az derült ki, hogy a februári időközi választáson fizetség fejében kampányoltak a Fidesznek magánszemélyek.

Feljelentés

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester –írja a város gyorshír szolgálata.

A gyanú szerint még az előző önkormányzati ciklus idején havi bruttó 135, illetve 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött a város vezetése két magánszeméllyel. A megbízottak kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó önkormányzat utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el tevékenységüket. Az ellátandó feladatok körét azonban közelebbről nem határozták meg.

Kampányolás – közpénzért

A rendelkezésre álló adatok szerint a két ember feladata valójában az volt, hogy a februári időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként segítsék elő a választási győzelmet. Azaz – bár közpénzből származott a jövedelmük – a szerződéssel ellentétben, nem az önkormányzat érdekében dolgoztak, hanem pártérdeknek megfelelően.

Egyikük a közelmúltban írásban úgy nyilatkozott: a feladatai közé tartozott többek között, hogy aláírásokat gyűjtsön, leveleket kézbesítsen, választásra buzdító telefonokat kezdeményezzen, küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén. A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban kételyek merültek fel – ugyanakkor ismert, hogy rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

A polgármester mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a kifizetett pénzt peres úton követelheti vissza az önkormányzat.

(Forrás: HVG)

Lázár János: a rombolás miatt időközi választás is jöhet Hódmezővásárhelyen

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük