Medvetámadás Tusnádfürdőn

Medvetámadás történt vasárnap kora reggel Tusnádfürdőn. Az incidens egyik áldozatát műteni kell, közölte a Facebookon Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A környéken egyre több a medve.

A megvadult anyamedve

Mint írta, a 28 éves tusnádfürdői M.B. a vonatállomás felé tartott, amikor rátámadt a 2 bocsos anyamedve. A közelben lakó 27 éves M.J. sietett segítségére, viszont őt sem kímélte a megvadult anyamedve. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy sebészeti műtétre szorul.

Az ügyeletes sebészorvos szerint a barátján segíteni próbáló férfinak mély sebei vannak, műteni kell: a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a bal mellkasából. A másik áldozatnak a vállán és a fülén vannak sérülései, őt a fertőző részlegre utalták.

Két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult

A Hargita megyei csendőrség vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta: vasárnap reggel a 112-es segélyhívószámon jelezték, hogy két medvebocs az állomás melletti szeméttárolóba szorult, de amire a csendőrök kiértek, egy helyi lakos már kiengedte a bocsokat, azok anyjukkal együtt visszatértek az erdőbe. A csendőrparancsnok szerint nem kizárt, hogy a bocsok miatt ideges anyamedve támadott a két férfira.

Tehetetlen és nemtörődöm a kormány

Borboly Csaba szerint ez az eset is a bukaresti kormány tehetetlenségét és nemtörődömségét mutatja, hiszen kizárólag a környezetvédelmi minisztérium hozhatna ilyen esetben azonnali beavatkozási döntést a veszélyes vadállat eltávolításáról. A tárcánál azonban „a struccpolitika még mindig erősebb, mint a Hargita megyei, a székelyföldi emberek életének a védelme (.), ezért szenvednek emberek, egy város közössége él rettegésben, és akiknek dönteniük kellene Bukarestben, gondolom, köszönik szépen és nyaralnak” – állapította meg a Hargita megyei önkormányzat vezetője.

Egy mackó fagyit evett a gyermekotthonban

Felidézte: idén már négy embert támadott meg a medve a székelyföldi fürdővárosban, néhány napja pedig Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványának tusnádfürdői gyermekotthonába is betört egy medve: leszakított egy ajtót, és fagylaltot és zöldséget evett egy hűtőládából.

A lakosok petíciót intéztek a környezetvédelmi minisztériumhoz. Azt írták: veszélyeztetve érzik magukat a város utcáin, ahová legalább húsz medve jár be rendszeresen.

(Forrás: 24.hu, MTI)

Kapcsolódó

Tusványosi nulladik nap, medvetámadással – A TEK már készül…?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük