Sorting by

×

Megcsináltuk!!! – Eltanácsolták a “Mi Hazánk” kampánygyűlését

Úgy látszik sikerrel jártunk. Zalaegerszeg példát mutat társadalmi érzékenységből a Keresztury Dezső Művelődési Központ eltanácsolta az egykori zsinagógában kampánygyűlést szervező Mi Hazánk Mozgalmat. Megtartják a kampánygyűlésüket, de nem a zsinagógában, hanem egy moziban.

Győzött a felháborodás hangja

Elsők között igyekeztünk felhívni a figyelmet arra a kegyeletsértésre amit az jelentene, ha a “Mi Hazánk” éppen egy egykori zsinagóga épületében tarthatna kampány gyűlést.

“A holokausztban több mint 800 zalaegerszegi zsidó származású honfitársunkat gyilkolták meg, és Zalaegerszegről indították a koncentrációs táborokba a térség összes olyan polgárát, akiket egy őrült rendszer előbb megbélyegzett, majd a jogaiktól megfosztott, végül a halálba küldött. Több mint 30 évvel a rendszerváltás után elfogadhatatlan és szégyenteljes, hogy egy olyan párt, melynek rigmusai, kijelentései, cselekedetei a nácikra kísértetiesen emlékeztetnek egy egykori zsinagógában – ami jelenleg Városi Kiállító – és Hangversenyterem – fórumozhat. Egy olyan helyen, ami a mártírok emlékezetének ma is tere. “

-írtuk péntek reggel.

Láss csodát!

A Városi Kurír és több más portál, civilszervezetek és civilek felháborodása nem volt pusztába kiáltott szó. Megérkezett a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ közleménye:

“A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központhoz tartozó Városi Hangverseny- és Kiállítótermet politikai fórum megtartása céljából bérelte ki a Mi Hazánk Mozgalom, mint bejegyzett párt. A választási kampányban és az elmúlt években majdnem minden politikai párt tartott már rendezvényt az épületben, erre hivatkozva kérte a Mi Hazánk Mozgalom is a terem igénybevételét.

Intézményünk kiemelten fontosnak tartja a város történelmi értékeit, egykori polgártársaink szellemi örökségét, az adott épület korábbi funkcióját és az érintettek érzékenységét is, ezért a politikai fórum megtartását a kérelmező részére a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ egyik másik intézményegységében, az Art Moziban biztosítjuk.

2022. február 18.
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ”

Így kell ezt!

(Ez történt ma eddig!)

 

Megcsináltuk!!! - Eltanácsolták a "Mi Hazánk" kampánygyűlését

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.